10 cele mai scumpe mâncăruri din lume, de mii de euro!

Descoperă care sunt cele mai extravagante mâncăruri din lume, ce ajung să coste mai multe decât o mașină de lux. Așa că dacă nu ai ce face cu banii, te vom ajuta să găsești locurile unde poți servi cele mai scumpe mâncăruri din lume.
Te-ai gândit vreodată că pentru un covrig vei fi nevoit să scoți din buzunar nu mai puțin de 1.000 de dolari sau pentru o pizza 4.200 de dolari? Dacă vrei să mănânci doar un fruct mai deosebit, va trebui să încerci „Pepenele Negru Densuke” ce te va costa, un chilipir, doar 6,100 de dolari. A da, am uitat să precizez că acestea au fost doar niste mici „antreuri” în ceea ce privește prețul... pentru că bineînțeles, piesa cea mai importantă vine la urmă, așa că dacă vrei să mănânci și ceva mai dulce, de exemplu ciocolata caldă Frrrozen Haute Chocolate, pregătește-te să scoți din buzunar cam 25.000 de dolari.

 1. 1

  Cele mai scumpe alimente din lume, trufele albe italiene din ALBA (Italian White Alba Truffle) - $160,406

  Trufele devin din ce în ce mai apreciate și căutate, astfel caă 1,51 kg de trufe albe italiene din regiunea ALBA a ajuns să fie licitat pentru 160 de mii de dolari. Trufele au ajuns să fie de 3 ori mai scumpe decât aurul, chiar dacă pare ciudat ca niște ciuperci să valoreze o avere.

  Trufele sunt cele mai apreciate alimente din lume, care din păcate sunt foarte greu de procurat, și de aici și prețul lor, care este unul din ce în ce mai ridicat. Numai anul trecut la o licitație din localitatea Alba din nordul italiei au fost vândute 11 trufe albe pentru suma de 274.000 euro.

 2. 2

  Cea mai scumpă ciocolată caldă din lume Frrrozen Haute Chocolate - $25,000

  Frrrozen Haute Chocolate este cel mai scump desert ce poate fi servit în lume, ajungând la un preț record de 25 de mii de dolari. Da, am spus bine, 25,000 de dolari! Cam cât o mașină germană nouă,full option.

  Frrrozen Haute Chocolate este servit doar în restaurantul newyorkez Serendipity 3, care este unul dintre cele mai extravagante localuri din lume. Pentru a primi un astfel de preparat, trebuie să dai comandă cu 2 săptămâni înainte. Faptul ce îl face atât de scump este dat de ingredintele exotice și extrem de costisitoare din care este preparată băutura, alaturi de cel mai bun lapte de cocos, cea mai bună ciocolată din lume, La Madeline au Truffe și bineînțeles, o lingură de aur… foițe de aur comestibile de 24 de karate.

 3. 3

  Cel mai scump caviar din lume, ALMAS BELUGA – 25,000$

  După cum bine știți, caviarul este un aliment de LUX, pe care îl vezi doar pe masa celor mai bogate familii din lume. Însă până și la acest produs de lux, există mai multe categorii, una mai extravagantă și mai costisitoare decât alta. Astfel, cea mai bună categorie de caviar este Beluga, obținut de la Sturionii din Marea Neagră si Marea Caspică, dar și aici există mai multe firme care comercializează acest produs de lux. Cel mai scump caviar din lume este cel Iranian cu marca Almas, caviar care provine doar de la sturionii ce au o vârstă de peste 100 ani, fiind ambalat doar în cutii de aur de 24 K. Astfel, un kilogram de Almas Beluga ajunge să coste 25,000 de dolari.

 4. 4

  Cel mai scump fruct din lume- pepenele galben Yubari (Yubari King Melons) – 22,872$

  Ei bine, dacă mai sus am vorbit despre pepenele negru Densuke, acum este timpul să vă prezentăm care este cel mai scump, exotic și extravagant fruct din lume, pepenele galben Yubari. Acesta a reușit să fie vândut în 2008 la o licitație pentru suma record de 22,872$. Prețul exacerbant al pepenelelui Yubari este dat ca și cel al pepenelui Densuke, în primul rând de raritatea și dificultatea în producerea acestuia, găsindu-se doar într-o anumită regiune din Japonia. Acestui aspect I se mai adaugă și gustul său, neobișnuit pentru un penene galben, fiind destul de picant.

  Dacă într-adevăr nu ai ce face cu o astfel de sumă de bani, atunci va trebui să știi că la supermarket nu o să găsești niciodată un pepene galben Yubari sau un pepene negru Densuke. Aceștia sunt vânduți doar la anumite licitații ce se fac anual în Japonia.

 5. 5

  Pepenele Densuke (Densuke Black Watermelon) – 6,100$

  Dacă te-ai săturat de pepeni, atunci ar trebui să știi că poți încerca pepenele din soiul japonez Densuke. Acesta este unul dintre cele mai exotice fructe din lume, iar un astfel de pepene, în 2008, a fost vândut cu peste 6,100$, având puțin peste 8 kilograme.

  De ce sunt așa de scumpi? Ei bine, prețul lor exorbitant se datorează faptului că pepenele Densuke este cultivat doar într-un singur loc de pe planetă, și anume în Hokkaiko, ce se află în nordul Japoniei. Anual se produc doar 30 de pepeni, iar raritatea lui crește bineînțeles și prețul. În general poți găsi un pepene de câteva kilograme cu doar vreo 3,500 de dolari.

 6. 6

  Cel mai scump hamburger din lume „Fleurburger 5000” - $5,000

  Hamburger-ul este unul dintre cele mai consumate preparate de tip fast-food din lume, al cărui preț obișnuit nu sare de câțiva dolari. Dacă vrei să mănânci un hamburger mai sănătos, încearcă un restaurant bun, nu într-un fast food, unde nici aici prețul acestuia nu ajunge să coste mai mult de 50 de RON.

  Însă, pentru a servi cel mai scump și extravagant burger din lume, vei fi nevoit să achiți o notă de plată de doar 5,000 de dolari, fără bacșis. Așa că dacă ești la plimbare prin Las Vegas și nu ai ce face cu 5,000 de dolari, te poți duce la restaurantul Fleur și poți gusta din cel mai scump hamburger din lume, Fleurburger 5000. Prețul exagerat de ridicat al acestuia se datorează în primul rând ingredientelor de lux din care este preparat, precum carnea de vită Wagyu (considerată a fi cea mai rafinată și extravagantă carne de vită din lume) și sosul de trufe negre.

 7. 7

  Cea mai scumpă pizza din lume „Pizza Royale 007” - 4,200$

  Tu știi care este cea mai scumpă pizza din lume și cât costă? Ei bine, pentru o pizza Royale 007 preparată cu celebrul bucătar Domenico Crolla, va trebui să scoți din buzunar peste 17500 de RON (cam jumătate din valoarea unui LOGAN nou). Pizza Royale 007 are diametrul de 30,5 centrimetri, asemănător unei pizze medii, însă lucrul ce o face să fie cea mai scumpă pizza din lume, îl reprezintă, pe lângă faima bucătarului italian, ingredientele de lux folosite în preparearea acesteia cum ar fi: caviar înmuiat în Dom Perignon- șampanie, somon scoțian afumat, homar tras în coniac, cel mai scump prosciutto și bineînteles niște foițe de aur comestibile de 24 de carate.

 8. 8

  Comoara din fructe de mare (Samundari Khazana) - $3,200

  Samundari Khazana este una dintre cele mai scumpe mâncăruri din lume, deși baza acestui extravagant fel de mâncare îl constituie fructele de mare, ce-i drept unele mai „rare”, cum ar fi: crapul Devon, trufe albe, caviar, foiță de aur, dar și un homar scoțian acoperit în aur alături de curry. Ingredientele menționate mai sus, fac ca o singură porție de Samundari Khazana să fie servită, în restaurantul londonez Bombay Brasserie cu 3,200$.

 9. 9

  Friptură din antricot de Wagyu (Wagyu Ribeye Steak) - $2,800

  Wagyu este o rasă de bovine ce crește doar în Japonia, care sunt atent crescute și hrănite chiar și cu sake și bere, de unde și prețul foarte ridicat pentru carnea de vită Wagyu. În general, în America o porție de friptură de Wagyu costă undeva la 200 de dolari. În România un kilogram de carne de Wagyu costă cam 1,700 de RON. Însă pentru o porție de „Wagyu Ribeye Steak” servită la celebrul restaurant Craftsteak din Las Vegas vei plăti „numai” 2,800 de dolari.

 10. 10

  Cel mai scump covrig din lume „Westin Hotel Bagel” - $1,000

  „Westin Hotel Bagel” sunt cei mai scumpi covrigi din lume, deoarece, pentru un simplu covrig vei fi nevoit să plătești nu mai puțin de 1.000 de dolari. De ce au prețul așa de ridicat? Simplu, pentru că există oameni în New York care consideră că pentru ei, o mie de dolari este un chilipir, deși până la urmă un covrig este o pâine coaptă circulară... Așa că cei de la hotelul The Westin, oferă cliențiilor lor un covrig umplut cu o cremă de brânză cu aromă de trufe și cu câteva foițe comestibile de aur. Poți găsi acest covrig doar în holul Westin din New York.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare