3 modalități cum să te porți cu colegii care nu te plac

Dacă vrei să avansezi profesional și să-ți menții și starea de sănătate mintală, trebuie să înveți cum să te porți cu colegii care nu te plac. Poate fi vorba despre colegii care te vorbesc pe la spate, șefii incompetenți sau abuzivi sau colegii foarte gălăgioși. Iată cum să reacționezi în preajma acestor colegi care nu te plac!
Modalități prin care poți să conviețuiești cu colegii care nu te plac

  1. 1

    Privește partea plină a paharului

    Poți apela la un truc comportamental cognitiv - imaginează-ți că ești la sfârșitul perioadei de muncă în companie. Când te afli într-o situație dificilă, dacă te poți convinge să treci și peste ziua respectivă și să te gândești în weekend mai bine la situațiile care te deranjează, peste șase luni sau chiar peste un an, momentele stresante de la birou cauzează mai puține daune asupra sănătății tale mintale și fizice. Un alt exemplu de distanțare cognitivă este găsirea umorului în situațiile teribile. Cu alte cuvinte, poți face haz de necaz.

  2. 2

    Evită fizic colegii care nu te plac

    Fă schimb de birou cu alt coleg pentru a scăpa de vecinul nesuferit de la birou. Stai cât de departe este posibil de cea mai nepoliticoasă persoană de la birou în timpul întâlnirilor de business. Încearcă să-ți schimbi programul pentru a evita să te întâlnești cu persoana în cauză în bucătărie la ora mesei.
    Cu cât vii în contact mai rar cu persoanele nesuferite de la birou, cu atât mai bine.

  3. 3

    Fă-te înțeles

    În unele cazuri, va trebui să confrunți direct colegul care nu te suportă, în special dacă este genul de persoană care poate accepta doar forța. Trebuie să te gândești bine înainte de a-l confrunta pe colegul care nu te suportă și să vii cu niște argumente solide. Asigură-te că încerci și celelalte opțiuni înainte, pentru a nu te stresa degeaba! De asemenea, pot exista două tipuri de colegi care nu te plac - cei care nu își dau seama și cei care au o strategie stabilită.

    Cei care au o strategie se poartă urât intenționat, pentru a ajunge mai departe decât tine. Iar cei care nu își dau seama nu pot recunoaște impactul pe care îl are comportamentul lor urât asupra altora. Dacă ai de-a face cu un coleg care nu își dă seama că se poartă urât, îl poți ruga să își schimbe comportamentul, pentru că te face să te simți incomod. S-ar putea să funcționeze mai bine decât îți imaginezi.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare