3 rețete deosebite din carne de fazan.

Aromată și suculentă, este secretul unor preparate cu totul speciale. Descoperă cum să pregătești rețete deosebite din carne de fazan.
Savoarea aparte a cărnii de fazan te poate ajuta să obții preparate culinare pe gustul celor dragi, cu un conținut de grăsimi mai redus, dar cu o aromă inconfundabilă.

Iată câteva rețete ideale pentru carnea de fazan:

  1. 1

    Risotto cu sparanghel, carne de fazan și conopidă rumenită

    Ingrediente:

    Pentru carnea de fazan:
    - carnea de la 1 fazan mare;
    - 1 lingură de sare de mare;
    - ½ lingură de piper negru măcinat;
    - 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
    - 2 linguri de unt nesărat;
    - 3 frunze de salvie.

    Pentru risotto:
    - 6 căni de zeamă de pui sau de fazan;
    - 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
    - ½ cană de vin alb;
    - 2 căni de orez arborio;
    - 2 linguri de unt nesărat;
    - 1 lingură de sare de mare;
    - ½ lingură de piper negru măcinat.

    Pentru sparanghel:
    - 200g de sparanghel;
    - 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
    - 1 lingură de sare de mare;
    - ½ lingură de piper negru.

    Pentru conopidă:
    - 500g de conopidă, mărunțită;
    - 4 linguri de ulei de măsline extravirgin;
    - ½ lingură de sare de mare;
    - 1 lingură de ghimbir pudră.

    Cum se prepară:

    Fazanul
    Asezonează carnea cu sare și piper. Acoperă și pune carnea la frigider, în timp ce prepari risotto și legumele.

    Risotto
    Încălzește zeama într-o oală, la foc mediu. După ce fierbe adaugă uleiul, vinul, apoi orezul. Continuă să amesteci din când în când până observi că orezul a absorbit lichidul. La final adaugă untul, sarea și piperul.

    Sparanghelul
    Amestecă sparanghelul, uleiul, sarea și piperul într-un bol. După aceea rumenește amestecul într-o tigaie, timp de 25-30 de minute, până când sparanghelul devine moale și fraged.

    Conopida
    Combină buchețelele de conopidă, uleiul, sarea și piperul. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă la cuptor timp de 30-35 de minute, până când conopida începe să se rumenească.

    Finalizarea fazanului
    Încălzește uleiul într-o tigaie, adaugă carnea de fazan și rumenește-o până capătă o nuanță maronie. Adaugă untul și salvia și mai lasă 5 minute. După aceea mută bucățile de carne de fazan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptor timp de 15 minute pentru a se pătrunde. Lasă la răcit.
    Servește carnea de fazan cu o garnitură de conopidă caramelizată, sparanghel rumenit și 3 linguri de risotto.

  2. 2

    Spaghete cu fazan, în stil grecesc

    Ingrediente:

    - carnea de la un fazan, tăiată bucăți mici;
    - 2 linguri de sare de mare;
    - 2 linguri de ulei de măsline;
    - 150g de ceapă roșie, tocată mărunt;
    - 200g de țelină, tăiată cubulețe;
    - 4 căței de usturoi, tocați mărunt;
    - 4 linguri de pastă de tomate;
    - un pahar de vin roșu (încearcă să găsești Mavrodaphne, un tip de vin grecesc);
    - 20g de cimbru proaspăt;
    - 20g de rozmarin verde;
    - 1 linguriță de scorțișoară;
    - 1 lingură de oregano uscat;
    - 50ml de oțet de vin roșu;
    - 2 linguri de muștar Dijon;
    - 3-5 căni de apă;
    - 500g de spaghete din făină integrală;
    - 10 curmale, tocate mărunt;
    - 50g de stafide aurii;
    - 50g de semințe de pin;
    - frunze de pătrunjel, mentă și mărar pentru servit.

    Cum se prepară:

    Tapetează o tavă cu hârtie de copt și adaugă bucățile de carne de fazan, amestecate cu 1 lingură de ulei de măsline. Lasă la cuptor 40-55 de minute, până când carnea s-a rumenit.
    Într-o oală mare combină țelina și ceapa cu restul de ulei și rumenește-le. Adaugă apoi usturoiul, vinul roșu și pasta de tomate. Continuă cu bucățile de carne, apoi adaugă cimbrul, rozmarinul, salvia, scorțișoara, oțetul și muștarul, precum și apă suficientă pentru a le acoperi. Lasă la foc mic 2 ore pentru ca aromele să se armonizeze. După acest interval scoate carnea de fazan din lichid și las-o la răcit.
    Între timp pregătește spaghetele. Desfă punga și pune-le în lichidul rămas, apoi adaugă curmalele, semințele de pin și stafidele. Fierbe pastele al dente și clătește-le cu apă rece la final. După ce pastele sunt gata amestecă-le cu fazanul aromat și servește cu un pahar de vin roșu.

  3. 3

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare