39 de tipuri de marketing digital [și asta nu e tot]

Termenul „marketing digital” a început să fie folosit în anii ’90. În acea perioadă, a apărut prima reclamă banner, iar industria CRM abia începea să apară. Sfera de marketing a suferit modificări semnificative. Au apărut multe tipuri, unele dintre ele au fost mai eficiente decât altele. Din acest list, veți afla despre tipurile de marketing care există astăzi.

  1. 1

    Account-based Marketing

    Account Marketing (ABM) este o strategie de marketing hiper-orientată în care se lucrează cu un client individual. Marketerii creează conținut, organizează evenimente și lansează campanii întregi dedicate unui cont specific, nu industriei în ansamblu.

  2. 2

    Acquisition Marketing

    Scopul marketingului de atracție este de a atrage noi vizitatori pe un site sau pe o pagină de destinație folosind optimizarea motoarelor de căutare, rețelele sociale, publicitate plătită, redactare și campanii de generare trafic.

  3. 3

    Affiliate Marketing

    Marketingul afiliat este atunci când o companie recompensează alta companie sau persoană pentru fiecare client pe care l-au atras prin promovarea produselor unui partener afiliat.

  4. 4

    Brand Marketing

    Marketingul de marcă formează percepția publică a mărcii prin o legătură emoțională cu publicul țintă prin intermediul povestirii, creativității, umorului și inspirației.

  5. 5

    Buzz Marketing

    Marketingul Buzz este o strategie virală care folosește conținut creativ, evenimente interactive și influențatori pentru a crea efect viral (сарафанное радио) și efectul de anticipare a unui nou produs.

  6. 6

    Campus Marketing

    Specialiștii în marketingul campusului angajează, de obicei, studenți ai colegiului care fac reclamă unui produs sau serviciu la chioșcuri speciale sau corturi înființate în apropierea instituțiilor de învățământ.

  7. 7

    Cause Marketing

    Marketingul cauzal este strâns legat de responsabilitatea socială corporativă și are ca scop creșterea conștientizării simultane a mărcii și schimbări pozitive în societate. Toate acestea se realizează prin susținerea activităților caritabile.

  8. 8

    Content Marketing

    Marketingul de content este crearea, publicarea și distribuirea postărilor în rândul publicului țintă. Cele mai comune componente ale unei strategii de marketing de content sunt postările pe rețelele sociale și blogurile, precum și conținutul vizual, cărțile electronice și seminarii web.

  9. 9

    Contextual Marketing

    Un instrument de marketing contextual este o varietate de publicitate pe rețelele și site-urile sociale. Este afișat utilizatorilor în funcție de comportamentul și interesele lor online.

  10. 10

    Conversational Marketing

    Marketingul conversațional presupune capacitatea de a conduce o conversație cu un potențial client în privat. Astfel de conversații pot fi realizate folosind diverse canale: chat-uri, apeluri telefonice, SMS-uri, mesaje personale pe rețelele de socializare, e-mail, mesengere, etc.

  11. 11

    Controversial Marketing

    Marketingul în discuții este o metodă de a atrage atenția motivând utilizatorii să-și exprime opiniile. Brandurile folosesc adesea discuții pentru a determina oamenii să vorbească despre produsul sau serviciul lor.

  12. 12

    Customer Marketing

    Marketingul customer are ca scop păstrarea clienților actuali. Acest lucru se realizează prin îmbunătățirea atât a produsului în sine, cât și a calității serviciilor. Scopul marketingului customer este de a transforma clienții actuali în adevărați susținători ai mărcii, astfel încât să poată disemina în continuare informații despre companie.

  13. 13

    Digital Marketing

    Marketingul digital include toate eforturile de marketing care implică dispozitive electronice sau Internet. În același timp, sunt utilizate canale precum motoarele de căutare, rețelele sociale, e-mailul și alte site-uri, cu care puteți contacta potențiali clienți.

  14. 14

    Email Marketing

    Marketingul prin e-mail reprezintă livrarea de conținut educativ sau de divertisment, precum și mesaje publicitare către persoanele care se abonează voluntar la newsletter. Puteți utiliza, de asemenea, strategii de marketing prin e-mail pentru creșterea conținuturilor care le va muta treptat în jurul pâlniei de vânzări.

  15. 15

    Event Marketing

    Marketingul de evenimente este planificarea, organizarea și desfășurarea evenimentelor pentru a promova o marcă, un produs sau un serviciu. Evenimentele pot fi organizate offline sau online.

  16. 16

    Experiential Marketing

    Marketingul experimental este o experiență interactivă care încurajează oamenii să discute despre brand și să interacționeze mai îndeaproape cu acesta. Acest tip de marketing creează condițiile preliminare pentru o relație mai strânsă între consumator și brand.

  17. 17

    Field Marketing

    Specialiștii în marketingul de teren creează conținut care îi motivează pe oameni să facă o achiziție. Acest tip de conținut include, de exemplu, studii de caz, recenzii ale produselor, comparații cu concurenții și multe altele. Acest lucru ajută la „împingerea” unei persoane să cumpere din partea inferioară a pâlniei.

  18. 18

    Global Marketing

    Marketingul global se concentrează pe nevoile cumpărătorilor potențiali din alte țări. De regulă, o strategie de marketing globală presupune ca întreprinderea să efectueze noi cercetări de piață, să identifice țările în care produsul companiei poate avea o cerere bună și apoi să localizeze marca, ținând cont de nevoile rezidenților din țările selectate.

  19. 19

    Guerrilla Marketing

    Marketingul partizan utilizează metode de promovare îndrăznețe și originale pentru a ajunge la o audiență creativ și eficient, pentru creșterea gradului de conștientizare a mărcii și diseminarea informațiilor despre companie.

  20. 20

    Influencer Marketing

    Baza marketingului de influență este autoritatea personalităților populare și respectate ale publicului țintă al mărcii. Recomandările influențatorilor sunt percepute mai pozitiv decât cele primite de pe canalele de publicitate tradiționale.

  21. 21

    Informative Marketing

    Marketingul informațional se concentrează mai mult pe fapte, nu pe emoții. Această tactică de marketing subliniază modul în care caracteristicile și beneficiile produsului dvs. rezolvă problemele clienților. Această tactică implică, de asemenea, compararea produsului cu ceea ce oferă concurenții. Deși acest tip de marketing se bazează pe fapte și cifre pentru a convinge potențialii clienți să ia măsurile dorite, informațiile ar trebui să fie prezentate cât mai atractiv.

  22. 22

    Interactive Marketing

    Marketingul interactiv este un tip inovator de marketing în care audiența dvs. interacționează cu imagini vizuale sau video. Această nouă formă de marketing vă dezvălui creativitatea și, la rândul dvs., vă permite să spuneți povești mai interesante, ceea ce le face una dintre cele mai bune modalități de a atrage atenția publicului.

  23. 23

    Multicultural Marketing

    Marketingul multicultural se adresează unuia sau mai multor publicuri de o anumită etnie. De obicei, marketingul multicultural profită de diversele fundamente culturale ale grupurilor, cum ar fi naționalitate, limba, tradițiile, sărbătorile, religia și orice alte concepte, pentru a comunica și convinge acest public. Implementarea cu succes a unei strategii de marketing multicultural necesită identificarea, înțelegerea și respectarea diferențelor culturale. Marketing folosit de obicei de politicieni ).

  24. 24

    Native Marketing

    Marketingul nativ este atunci când mărcile plătesc companii cunoscute pentru crearea și publicarea de articole sau videoclipuri care acoperă unul dintre subiectele vizate de client și arată ca un conținut obișnuit. De asemenea, clientul plătește pentru distribuția acestui conținut sponsorizat către o audiență largă prin rețelele de socializare și alte site-uri web.

  25. 25

    Neuromarketing

    Neuromarketingul combină neuroștiința și marketingul pentru a ajuta mărcile să evalueze rezonanța emoțională a campaniilor lor de marketing actuale și viitoare. În acest scop, companiile precum Immersion Neuroscience și Spark Neuro au dezvoltat o tehnologie care poate măsura reacții neurochimice și fiziologice specifice ale oamenilor în timp ce studiază conținutul unei campanii.

  26. 26

    Outbound Marketing

    Marketingul outbound este un tip tradițional de marketing care implică activități intruzive, cum ar fi reclame de tipărire, reclame de televiziune, apeluri reci și buletine de e-mail.

  27. 27

    Partner Marketing

    Cu acest tip de marketing, puteți atrage noi parteneri pentru a vinde un produs sau serviciu către un alt grup de clienți.

  28. 28

    Personalized Marketing

    Utilizează tehnologia și analiza datelor, datorită cărora clienții potențiali ai companiei primesc oferte de publicitate personalizate.

  29. 29

    Persuasive Marketing

    Acest tip de marketing se concentrează mai mult pe emoții și mai puțin pe fapte. Strategia are ca scop să facă publicul să simtă ceva, să asocieze aceste emoții cu brandul și să efectueze acțiunea dorită.

  30. 30

    Product Marketing

    Product Marketing este introducerea pe piață a unui produs și stimularea cererii pentru acesta. Aceasta include poziționarea, interacțiunile cu clienții și lansarea unui nou produs pe piață. În plus, marketerii de produse ar trebui să se asigure că atât vânzătorii cât și potențialii clienți înțeleg toate avantajele unui produs sau serviciu nou.

  31. 31

    Proximity Marketing

    Această strategie presupune că atunci când o persoană se află în apropierea magazinului dvs., o notificare PUSH îi vine pe un smartphone cu privire la oferte sau reduceri favorabile. În plus, folosind anumite aplicații, puteți urmări locația persoanelor din magazine și le puteți trimite oferte promoționale, în funcție de departamentul în care se află în prezent.

  32. 32

    Relationship Marketing

    Marketingul în relații este un tip de marketing care încearcă să dezvolte relații cu clienții mai profunde pentru a asigura loialitatea de brand pe termen lung. Marketingul relațional nu este axat pe tranzacții pe termen scurt. În schimb, își propune să răspundă nevoilor clienților pe termen lung.

  33. 33

    Search Engine Marketing

    Marketingul motoarelor de căutare (sau SEM) optimizează conținutul motoarelor de căutare sau folosește publicitatea plătită pentru a vă asigura ca produsele sau serviciile companiei dvs. sunt vizibile în paginile cu rezultatele căutării. Când un utilizator introduce un anumit cuvânt cheie, SEM permite companiei dvs. să apară ca cel mai bun rezultat pentru o anumită interogare de căutare.

  34. 34

    Social Media Marketing

    Marketingul social media reprezintă crearea de conținut pentru promovarea mărcii și a produselor pe diverse platforme de rețea socială precum Facebook, Instagram, Odnoklassnik sau Twitter. Conținutul unic trebuie să fie adaptat la platforma specifică pe care o împărtășiți, pentru a ajuta la creșterea accesului postului dvs. și la creșterea eficacității campaniei publicitare.

  35. 35

    Stealth Marketing

    Marketingul ascuns este atunci când o companie angajează actori sau celebrități pentru a-și promova produsul sau serviciul. În același timp, consumatorii nu își dau seama că li se vinde ceva în plus.

  36. 36

    User-generated Marketing

    Marketingul generat de utilizator este atunci când o afacere solicită idei, informații și opinii publicului său pe rețelele de socializare sau organizează concursuri pentru a crea materiale de marketing mai bune, de exemplu, un logo sau o reclamă. Ca exemplu 999.md când au schimbat logoul.

  37. 37

    Video Marketing

    Video marketing este crearea videoclipurilor și încărcarea lor pe un site web, YouTube și rețelele sociale pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii, creșterea conversiilor și a vânzărilor.

  38. 38

    Voice Marketing

    Marketingul vocal folosește instrumente precum Amazon Alexa, Google Home și Alisa Yandex pentru a educa utilizatorii și a răspunde la întrebările lor.

  39. 39

    Word of Mouth Marketing

    În rusă сарафанное радио adica clienții vor recomanda compania prietenilor și cunoscuților și vor răspândi recenzii pozitive...
    Pentru ca acest tip de marketing să funcționeze cât mai eficient, trebuie să vă concentrați pe crearea celui mai bun produs sau serviciu, precum și pe furnizarea de servicii pentru clienți de primă clasă. Abia atunci clienții tăi se vor transforma în consumatori fideli, care îți vor recomanda compania prietenilor și cunoscuților.


    Orice tip de marketing sau combinație veți folosi ca strategie principală, mai devreme sau mai târziu veți avea nevoie de propriul site web sau Landing Page, unde veți direcționa persoanele interesate. E-book-ul Ghid Landing Page vă permite să creați un Landing Page de la zero bazat pe șabloane gata făcute pe care cu ușurință le puteți unicaliza fără ajutorul unui designer sau programator - kursvt.com

    Vă doresc conversii cât mai mari!

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare