6 operatiuni de a elimina mirosul de tigari din masina

Fumatul este un obicei pe cat de nesanatos, pe atat de deranjant pentru cei din jurul tau. Mai mult decat atat, mirosul nu dispare odata ce ai stins tigara. Daca nu poti sa renunti la acest viciu, incearca macar sa scoti aromele de tutungerie din autoturismul personal.
Inainte de a te apuca de treaba da o raita prin magazine si aprovizioneaza-te cu un spray sau sampon de curatat tapiteria, cateva carpe din bumbac, un spray de sters praful si/sau servetele umede. Foloseste un aspirator de uz casnic pentru ca are mai multa putere decat unul auto. Asaza masina intr-un loc umbros pentru ca iti va lua ceva timp intreaga operatiune.

 1. 1

  Elimina toate resturile din masina si aspira cu insistenta

  Aduna servetele folosite, ambalaje, mucurile de tigara, scrum de tigara etc. si du-le la gunoi. Spala bine scrumiera si pune un servetel umed pentru a evita ca scrumul sa zboare. Foloseste aspiratorul si pentru bancheta si plafon.

 2. 2

  Curata meticulos interiorul

  Pulverizeaza spuma pe plafon si tapiterie si asteapta cateva secunde. Freaca bine cu o carpa umeda pe care o speli incontinuu pana cand nu se vor mai observa urme maronii pe ea. Apoi sterge cu o carpa curata si uscata.

 3. 3

  Curata bine plasticele

  Cu un spray de praf (cu o aroma care iti place) sterge bine portierele, bordul. Poti folosi sprayul concomitent cu servetele umede, frecand insistent.

 4. 4

  Sterge bine geamurile

  Foloseste o solutie speciala pentru geamuri pentru a le degresa si pentru a le curata. Pulverizeaza si sterge cu o carpa moale.

 5. 5

  Nu uita de mocheta si presuri

  Foloseste aceeasi spuma utilizata si in cazul plafonului si a tapiteriei si freaca pana ce carpa nu se va mai murdari.

 6. 6

  Aeriseste masina

  In tot acest timp ai grija ca portierele sa fie deschise la maxim pentru a permite fluxului de aer sa intre. Schimba filtrele de aer.

  Numai dupa ce ai curatat bine masina poti folosi odorizante auto pentru ca aceastea doar acopera mirosurile, si nu le elimina.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

Tag

Miros Auto

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare