7 CASCADE spectaculoase din România

În cele ce urmează, te invităm să descoperi care sunt cele mai spectaculoase cascade din România, ce merită cu prisosință să le vizitezi măcar o dată în viață. De asemenea, în România se află cea mai frumoasă cascadă din lume, după părerea celor de la The World Geography, aceasta fiind cascada Bigăr. Anual, aceasta este vizitată de zeci de mii de turiști străini și români. Ei bine, dacă v-am strârnit curiozitatea, vă lăsam să descoperiți în următoarele minute care sunt cele mai frumoase cascade din țara noastră.

 1. 1

  Cascada Bigăr

  Este una dintre cele mai frumoase locuri din ţara noastră, fiind considerată cea mai spectaculoasă cascadă! Cei de la The World Geography au fost atât de impresionaţi de micuţa cascadă românească, încât au plasat-o în fruntea topului cascadelor unice în lume. Această uimitoare comoară creată de natură, se află în județul Caraș Severin, în „inima” Munțiilor Aninei, chiar la marginea Drumului Naţional 57B. Unicitatea ei constă în modul în care apa este scursă datorită unui tuf calcaros ce ajunge la o înălțime de 8 metri, ce este acoperit în totalitate de mușchi, făurind astfel un peisaj desprins din basme.

 2. 2

  Cascada Vânturătoarea

  Este cascada cu cea mai mare cădere liberă de apă din România, de aproximativ 40 m, fiind situată pe malul drept al Cernei, la o altitudine de 1000 de metri. Cascada Vânturătoarea oferă vizitatorilor ei un adevărat spectacol de curcubeie datorită căderii verticale. Pentru a putea ajunge la aceasta, trebuie să mergeți pe un traseu marcat cu cruce roșie circa 1 oră și jumătate, însă fără doar și poate merită. Un pont ar fi să vizitați cascada primăvara sau toamna, după câteva zile ploioase, pentru a putea să profitați la maximum de frumusețea ei.

 3. 3

  Cascada Beuşniţa

  Cascadele Beusnitei fac parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, iar cel mai înalt fir are în jur de 15 metri. Cascadele Beuşniţei reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică si peisagistică.

 4. 4

  Cascada Cailor

  Este fără doar și poate una dintre cele mai frumoase cascade de la noi din țară, având o înălţime de 100 metri. Cascada Cailor se găseşte în staţiunea Borşa din nordul ţării, în judeţul Maramures. Cascada se află la o altitudine de 1300 de metri. Pentru a ajunge la aceasta, să știi că nu trebuie să depui un efort mare, accesul fiind destul de lejer. Poți ajunge fie cu telescaunul din stațiunea Borșa, fie pe jos. Însă trebuie să cunoașteți faptul că telescaunul funcționează doar până la ora 5 după-amiaza și e nevoie de un grup de minim 10-15 persoanae pentru a-i da drumul.

 5. 5

  Cascada Vălul Miresei

  Aflată în comuna Răchitele, la 65 km de Cluj-Napoca, în jurul originii acestei cascade se învârt mai multe legende, destul de tragice: o mireasă s-ar fi aruncat în gol aici în ziua nunţii sale, vălul ei rămânând agăţat de partea de sus a cascadei. Oamenii au plans-o mult pe fată, iar lacrimile lor au format această apă curgătoare. Este o cascadă înaltă, măsurând aproximativ 50 de metri, ascunsă într-o vegetaţie sălbatică.

 6. 6

  Cascada Bâlea

  Cunoscută şi sub numele de Urlătoarea Bâlei, este situată în zona Munţilor Făgăraş. Aceasta este cea mai mare cascadă în trepte din România, având 60 de metri în cădere. Un impediment pentru a putea vizita această impresionantă cascadă îl reprezintă faptul că accesul este destul de dificil, fiind nevoie de mers circa 50 de minute de la cabana Bâlea Lac până la cascadă, însă cu siguranță priveliștea oferită de cea mai mare cascadă în trepte din România merită fiecare metru parcurs pe traseul montan amintit mai sus.

 7. 7

  Cascada Lolaia

  Se află în Parcul National Retezat, fiind situată la o altitudine de 1050 de metri. Cascada Lolaia este considerată a fi unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din munții Retezat. Înălțimea ei ajunge undeva la 15 metri, iar accesul se face cu ajutorul unui pod improvizat din lemn.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

Tag

Cascade

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare