8 obiceiuri care te împiedică să devii bogată
Există multe exemple de oameni săraci care și-au depășit condiția fără a moșteni vreo mare avere sau fără ajutorul rudelor bogate. Câteodată, o persoană are toate motivele și abilitățile de a face bani, dar nesiguranța o face să nu acționeze. Următoarele 8 obiceiuri te țin pe loc și trebuie să scapi urgent de ele dacă vrei să îți îmbunătățești situația materială.
-
1
Dacă te oprești din muncă nu-ți poți menține stilul de viață mai mult de trei luni
Când o persoană are un venit fix, își adaptează stilul de viață conform acestuia, dar gândește-te cât de mult poți trăi la fel de confortabil din economiile pe care le ai. O persoană bogată este cineva care poate trăi la același nivel timp de un an, dar dacă nu o poți face nici măcar trei luni atunci ai o problemă. Asigură-te că ai suficienți bani în cazul în care s-ar întâmpla ceva rău și pune deoparte o parte din salariu lunar sau investește în ceva care să-ți aducă bani fără să faci nimic.
-
2
Încerci să iei ceva pe gratis
Să cauți mereu reducerile, să vrei să obții ceva pe gratis sau să-i pui pe alții să lucreze în locul tău, toate acestea sunt mentalități de om sărac. Cineva bogat își permite să plătească prețul real al unui produs și își răsplătește angajații pentru munca depusă, deoarece știe cât este de important să ai un salariu pe măsura muncii depuse.
-
3
Îți ia mai mult de o oră să ajungi la muncă
Timpul înseamnă bani și poți face mereu mai mulți bani, dar nu poți cumpăra timpul. Dacă petreci mai mult de două ore pe zi în drum spre muncă sau casă, gândește-te un pic cât timp pierzi într-o lună, timp pe care l-ai putea petrece făcând ceva mult mai util și plăcut. Cel mai bun lucru pe care-l ai de făcut este să-ți cauți un loc de muncă mai apropiat sau să găsești o modalitate de a nu mai sta atâta timp pe drumuri. Dacă, totuși, nu poți evita drumul lung, folosește cât de bine poți timpul și anume citește o carte sau învață o limbă străină.
-
4
Ai facturi prea mari
Un telefon luat pe credit, o mașină luată în leasing, mobilă scumpă sau vacanțe realizate pe bani de împrumut, toate îți produc de fapt o mare pagubă. Există o regulă conform căreia banii pe care-i cheltuiești n-ar trebui să depășească 40% din venitul tău, pentru că altfel poți uita de comoditate și de o viață liniștită. Este mai bine să-ți adaptezi cheltuielile la salariul pe care-l ai decât să îți cumperi lucrurile pe care de fapt nu ți le permiți, deoarece altfel pierzi din calitatea vieții și ajungi să te dețină lucrurile pe tine nu tu pe ele.
-
5
Vrei totul pe loc
Oamenii în căutarea unui loc de muncă se uită în primul rând la cât câștigă, dar sunt și câțiva care caută ceva unde să se poată dezvolta și de unde să poată învăța ceva care să le fie de folos pe viitor. Ține cont de faptul că pe termen lung, este mai bine să ai un loc de muncă de unde să începi cu un salariu mai mic, dar în care să ai posibilități de avansare în carieră. Nu te concentra pe detalii ci vizualizează întreaga imagine. De exemplu, studenții adoră să spună că școala este o pierdere de vreme, dar ei nu înțeleg că dacă ai o educație bună, șansele de a primi un loc de muncă bine plătit sunt mai mari.
-
6
Cheltui bani înainte să-i câștigi
În trecut, oamenii cumpărau pe credit doar lucruri de care chiar aveau nevoie, cum ar fi o casă sau o mașină, dar acum, cărțile de credit sunt folosite la scară largă pentru a lua haine, electronice sau electrocasnice chiar înainte de a avea de fapt acei bani. Acest lucru este posibil deoarece băncile oferă prelungirea perioadei de prelungire a împrumutului, dar în final ajungi să dai mai mulți bani decât făcea acel produs.
-
7
Nu ții legătura cu familia
Mulți oameni cred că pot reuși în viață doar dacă se descurcă singuri, dar acest lucru este fals, pentru că o persoană nu poate construi o carieră de succes fără sprijinul familiei. Mulți oameni au succes datorită familiei lor, iar alții distrug tot ceea ce au când pleacă de acasă. Cineva care are o familie disfuncțională este singur și se luptă mereu să obțină mai mult. Numai dragostea celor dragi te poate ridica de la pământ când simți că nu mai poți continua.
-
8
Te aștepți ca guvernul să aibă grijă de tine la pensie
Cei care sunt săraci îi învinovățesc pe ceilalți pentru insuccesul lor în viață și se așteaptă ca autoritățile să le ia apărarea, însă tot ceea ce poate face guvernul este să dea legi menite să îndrepte economia țării.