15 diferențe dintre o persoană productivă și una prea ocupată

Ești o persoană care duce la bun sfârșit proiectele și sarcinile pe care le are, fie că este vorba de viața profesională sau de cea personală?

Probabil că te întrebi dacă ești o persoană productivă sau una prea ocupată.

Mai jos, poți găsi deosebirile dintre cele două categorii:

 1. 1

  Priorități

  Persoanele productive au doar câteva priorități pe lista lor, însă persoanele ocupate au prea multe priorități pe care și le-au stabilit.

 2. 2

  Proiecte

  În ceea ce îi privește pe oamenii productivi, aceștia știu întotdeauna când să refuze un proiect, o colaborare sau altă formă de muncă, dacă nu este în interesul lor sau nu au timp. Însă persoanele ocupate acceptă orice.

 3. 3

  Modul de acțiune

  Știi importanța gândirii înainte de a acționa? Ei bine, persoanele productive o știu. Dar persoanele prea ocupate acționează de multe ori înainte de a se gândi prea bine.

 4. 4

  Acțiuni

  Oamenii de știință au ajuns la concluzia că multitasking-ul ne poate scădea semnificativ productivitatea. De aceea, oamenii productivi se concentrează pe o singură sarcină la momentul respectiv, pe când persoanele ocupate sunt adeptele multitasking-ului.

 5. 5

  Vederea de ansamblu

  Nu toate persoanele au o vedere de ansamblu. O persoană productivă va ști întotdeauna cum să privească lucrurile obiectiv și în ansamblu, însă una prea ocupată se va concentra pe detalii.

 6. 6

  Responsabilități

  Indiferent că ai pe cineva în subordine sau nu, dacă ești o persoană productivă, știi să delegi, însă ca persoană foarte ocupată probabil că preiei asupra ta toate responsabilitățile.

 7. 7

  Program

  Persoanele productive alocă timp pentru planuri și idei, pe când persoanele foarte ocupate își încarcă programul complet.

 8. 8

  Energie

  Dacă ești foarte ocupat, este normal să te simți epuizat la sfârșitul unei zile de muncă. De aceea, persoanele productive au un nivel înalt de energie.

 9. 9

  Lista acțiunilor

  Un om productiv va nota foarte puține pe lista acțiunilor zilnice, pe când o persoană foarte ocupată va avea o astfel de listă foarte lungă.

 10. 10

  Distracții

  Dacă ești productiv, știi deja cum să eviți distracțiile, care îți împiedică productivitatea sau eficiența. Dar dacă ești foarte ocupat, vei primi în viața ta orice oportunitate care ți se arată.

 11. 11

  Timp

  În ceea ce privește timpul, o persoană productivă își va face mereu timp pentru cele mai importante priorități ale sale, iar o persoană foarte ocupată probabil că se va plânge mereu că nu are timp.

 12. 12

  Țeluri și strategii

  Oamenii productivi își stabilesc țeluri și strategii clare, pe când oamenii foarte ocupați nu au țeluri, ca să nu mai spunem de strategii.

 13. 13

  Sistemul de măsurare

  Cu toate că o persoană productivă va măsura întotdeauna calitatea muncii lor, o persoană ocupată se va raporta doar la măsurarea timpului său.

 14. 14

  Exprimare

  Probabil că ai observat și tu până acum că persoanele productive lasă acțiunile să vorbească pentru ele, în timp ce o persoană ocupată se va plânge mereu celorlalți că este ocupată.

 15. 15

  Sistemul de valori

  Orientarea către rezultate a persoanelor productive diferă extrem de mult de orientarea către procese a persoanelor foarte ocupate.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare