4 subwoofere auto ce merita de cumparat

Piata de echipamente audio pentru masina este vasta, de aceea poate fi destul de greu sa te decizi ce subwoofer auto merita cumparat.
Chiar daca auditia muzicala in masina nu se rezuma doar la bass, voi incerca sa fac cateva recomandari de subwoofere auto performante, cu un raport foarte bun pret/calitate.
Pentru un bass profund ai nevoie in general de un difuzor de joase mare, cele de 30cm (12″) fiind ideale pentru masina. Puterea in W (RMS) nu este totul, sensibilitatea fiind esentiala pentru a stabili puterea audio reala. Practic, la fiecare 3dB in plus la sensibilitate, ai nevoie de jumatate din puterea RMS pentru a reda sunetul cu aceeasi intensitate. De aceea intre un difuzor de 90dB si unul de 93dB (cu aceeasi putere RMS) diferenta de sunet este uriasa.

 1. 1

  Subwoofer Alpine SWG 1244

  Avand o putere RMS de 250W, o sensibilitate de 89,8 dB si un raspuns in frecventa intre 28 Hz si 1 kHz, acest subwoofer ofera performante foarte bune la un pret accesibil.

 2. 2

  Focal Polyglass 33 V1

  Subwooferele Focal se remarca prin sensibilitatea ceva mai ridicata, acest model oferind 400W RMS si 92 dB, cu un raspuns in frecventa de la 30 Hz la 1 kHz. Pretul nu este tocmai mic, dar nici difuzorul, acesta avand 33cm.

 3. 3

  Pioneer TS-W310D4

  Pioneer se lauda cu o sensibilitate de 95dB pentru acest subwoofer de 30 cm. La un pret mai mult decat accesibil, difuzorul ofera o putere de 400W RMS si un raspuns in frecventa de 20 – 250 Hz. Ce vrei mai mult?

 4. 4

  Rockford Fosgate P112S4

  Rockford Fosgate este un difuzor auto de frecvente joase profesional, care nu se lauda cu cifre. Desi are 30cm si costa mai mult decat competitorii sai, ofera „numai” 150W RMS si 86 dB, pe o plaja de frecvente intre 25 si 250 Hz. Nu te lasa insa pacalit de apartente, acest subwoofer poate fi peste celelalte.

  Desigur ca un subwoofer bun are nevoie de un amplificator pe masura. In ceea ce priveste amplificarea, nu tot ce zboara se mananca. Astfel ca desi multi producatori se lauda cu amplificatoare puternice, in realitate acea putere vine cu distorsiuni foarte mari, care vor scadea dramatic calitatea sunetului la volum mare si vor putea distruge practic difuzorul.

  Din punctul meu de vedere exista doua solutii la fel de eficiente:

  - fie cumperi un amplificator de putere egala cu difuzorul dar de calitate mare (distorisuni cat mai mici)
  - fie cumperi un amplificator mai puternic decat difuzorul si il setezi la un volum mai mic, astfel incat la o putere de iesire egala cu difuzorul sa nu existe distorsiuni semnificative.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare