5 motive medicale când nu ar trebui să bei bere

Apreciată de multe persoane, berea este adesea comandată la bar sau la restaurant. Dar oare este berea sănătoasă sau doar o băutură populară?
Berea a fost produsă încă de când oamenii au început să cultive cereale, fiind o băutură cu o tradiție îndelungată, adesea asociată cu momente plăcute sau amintiri speciale. Este realizată din ingrediente benefice cum sunt drojdia, orzul și malțul. În cazul în care te-ai întrebat adesea dacă berea sănătoasă este doar un mit, trebuie să știi că această băutură conține acid folic, niacină, magneziu și potasiu.

Cine nu ar trebui să bea bere?
Deși există mulți pasionați ai berii, poți întâlni și persoane cărora nu le place gustul acestei băuturi sau nu o consumă din alte motive.

Există motive medicale când nu ar trebui să bei bere și anume:

 1. 1

  Femeile însărcinate sau cele care alăptează

  În timpul sarcinii nu este permis consumul de bere sau de alte băuturi alcoolice. Chiar și cantitățile foarte mici de alcool pot avea un impact negativ asupra dezvoltării fătului. Aceeași regulă se aplică și mamelor care își alăptează bebelușul deoarece substanța poate ajunge în laptele matern și îl va afecta negativ pe cel mic.

 2. 2

  Persoanele care suferă de alcoolism

  În acest caz alcoolul, indiferent dacă este vorba despre bere sau alte variante, trebuie eliminat cu desăvârșire pentru a promova un stil de viață sănătos, în lipsa factorului care creează dependență și pune în pericol sănătatea.

 3. 3

  În cazul unui diagnostic de gută

  Berea trebuie evitată complet în această situație. Un singur pahar de bere poate provoca o criză acută deoarece favorizează metabolizarea defectuoasă a acidului uric.

 4. 4

  Cei care iau suplimente naturiste

  Nu este vorba despre un risc evident, însă întotdeauna trebuie să discuți cu medicul tău pentru a te asigura că suplimentele pe care le iei nu interacționează negativ cu alcoolul din bere.

 5. 5

  Persoanele care suferă de diabet sau cele care au cancer pancreatic

  Berea poate fi o băutură periculoasă în cazul unui diagnostic de acest tip. Se impune o discuție detaliată cu medicul și un consult de specialitate pentru a lua decizia potrivită pentru fiecare pacient.

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare