6 cele mai periculoase aplicații pentru smartphone-uri

Descărcând aplicații chear din sursă oficială, utilizatorul nici nu bănuiește că își trimite în mod voluntar datele sale confidențiale hackerilor sau dăunează smartphone-ului. Iată o listă de aplicații periculoase pentru Android - ștergeți-le și nu le instalați niciodată.

 1. 1

  Facebook

  Da da, asta nu e greșeală de scriere. Cea mai populară rețea de socializare din lume este supusă în mod regulat atacurilor de hackeri și, însuși Facebook nu este avers pentru a afla mai multe despre utilizatorii. Milioane de oameni pierd accesul la conturi datorită găurilor ale codului care au migrat de la versiunea Desktop la software - FB, Messenger și versiunea lor Lite.
  Cercetările în domeniu au arătat că Facebook colectează un istoric de apeluri telefonice, SMS și alte acțiuni. Reprezentanții mesengerului au dat asigurări că datele sunt utilizate doar pentru a sincroniza contactele și comoditatea, deși acest lucru contrazice politica de confidențialitate. În același timp, utilizatorii au observat că FB impune reclame relevante pentru mesajele din corespondență. În cuvinte simple - scrieți unui prieten că doriți să cumpărați o bicicletă, după un timp veți vedea un anunț cu o astfel de ofertă.
  În 2018, hackerii au publicat dosare de 257.000 de persoane. Unele tabele includ datele cardului bancar.

  Alternative: Nu există un software de mesagerie complet securizat, doar Viber și Telegram oferă chat-uri ascunse. Mesajele din ele sunt criptate și nu sunt descărcate pe server.

 2. 2

  Browser UC

  O strategie eficientă de marketing a permis UC Browser să obțină popularitate nu numai în India și China, unde browserul web mai ține palma, dar și în țările Uniunii Europene. Cu ce este așa de bun? Funcția „Mod rapid”, care economisește traficul pe internet folosind compresia. De ce este mai bine să nu instalați? Întrebările de căutare sunt trimise către Yahoo India și Google. IMSI, IMEI, ID-ul Android și adresa MAC se află în Umeng (Alibaba Analysis Center). Geolocalizarea detaliată este transmisă AMAP (instrument de mapare Alibaba).
  Folosind UC, spuneți tot despre dvs. celei mai mari platforme de tranzacționare de pe Aliexpress. Pe prima pagină Aliexpress vor exista întotdeauna produse de care aveți nevoie sau ați avut nevoie recent.

  Alternativă: orice browser de la dezvoltatorii cunoscuți - Chrome și Firefox.

 3. 3

  QuickPic

  Galeria foto odată prietenoasă și ușor de utilizat a devenit îngrozitoare în ziua în care Cheetah Mobile a cumpărat drepturile asupra acesteia. În timpul instalării, software-ul descarcă informațiile utilizatorului pe propriul său server. Dezvoltatorii negau asta o lungă perioadă de timp, însă programatorii au încărcat un fișier de jurnal cu interogări DNS, ceea ce a confirmat - QuickPic „fuzionează” informațiile, fără să uite să le facă copie de rezervă. Unde vor merge în viitor - puteți ghici. Au trecut 4 ani de la publicarea acțiunilor frauduloase, dar software-ul nu a schimbat vectorul dezvoltării.

  Alternativă: Piktures se dezvoltă activ. Software-ul este gratuit, nu există reclame și plăți suplimentare. În versiunile Android 6+, o galerie destul de convenabilă și multifuncțională.

 4. 4

  DU Battery Saver & Fast Charge

  Peste 600 de milioane de utilizatori sunt păcăliți de miful și frumoasa imagine DU Battery Saver & Fast Charge. Chear titlul este o minciună - software-ul nu poate afecta rata de încărcare a bateriei. Cel puțin din acest motiv, instalarea produselor de la DU Apps Studio nu merită. Animația care demonstrează performanța programului este falsă. Jurnalele arată că nu se întâmplă nimic atunci când este activat.
  Multă vreme BS & FC a fost publicitat activ în toate produsele Google Play. Acum DU este plin de utilități miniere ascunse care consumă resurse gadget, reducându-și durata de viață.

  Alternativă: dacă aveți nevoie să aflați specificațiile bateriei, descărcați Gsam Battery Monitor. Nu este dificil să economisești energia bateriei - monitorizezi periodic procesele și nu pornești Internet / geolocalizare / Bluetooth fără a fi nevoie.

 5. 5

  Clean Master

  Curățătorii aveau efect 5-10 ani în urmă, acum sunt dăunători. Android, prin mijloace proprii, face față alocării de memorie și eliminării fișierelor inutile. Cleaner șterge și ceea ce este util. De exemplu, mergeți adesea la aceeași resursă web, pentru a nu reîncărca paginile de fiecare dată, browserul salvează fragmente grele. Ștergându-le, pierzi trafic Mb și vei aștepta mai mult deschiderea paginii. Pe lângă cele de mai sus, software-ul în suși încarcă sistemul și afișează constant bannere cu oferte obsesive.

  Alternativă: nu este recomandabil să descărcați produse de curățare, deși Play Market oferă sute de opțiuni. Dar dacă totuși... cel mai suportabil este - SD Maid.

 6. 6

  Dolphin Browser

  Browserul Dolphin salvează datele personale pe serverul său, și cel mai important, sesiunile de incognito sunt înregistrate într-un fișier separat pe telefon. Vizitele private pot fi descărcate de către software-ul terț sau de către persoanele care au acces la telefon.

  Alternativă: TOR este potrivit pentru persoanele secrete.

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare