8 Cărți de dezvoltare personală pe care ar trebui să le citești

Conținutul acestor cărți devine mai valoros dacă le citești de câteva ori, la interval de câțiva ani. Așadar, dacă ai citit o parte dintre titluri, nu ar strica să mai treci o dată prin ele, pentru că sunt convins că vrei descoperi noi idei care îți vor fi utile.

 1. 1

  Inteligență emoțională de Daniel Goleman

  În ziua de azi, nu poți fi un lider eficace dacă nu înveți și să îți controlezi emoțiile. Prin controlul emoțiilor, nu mă refer să înveți să rămâi calm în orice situație. Uneori va fi nevoie chiar să îți exagerezi supărarea, pentru că oamenii să fie cu adevărat influențați și să facă ceea ce e bine pentru ei.

 2. 2

  Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

  Cartea vorbește de mai multe lucruri, nu doar de eficiență și reprezintă probabil lectură obligatorie pentru toți conducătorii de echipe.

  Este o carte care vorbea despre dezvoltare personală înainte ca subiectul să fie la modă.

 3. 3

  Exceptionalii de Malcolm Gladwell

  Cartea lui Gladwell este foarte inspirată ca și studii de caz, unele pasaje sunt cam aiurite și sunt scrise doar ca Gladwell să își expună un pic din abordarea lui de jurnalist, dar per total este o carte șablon. Cel mai important lucru de reținut din această carte este probabil regula de 10.000 de ore, care spune că trebuie să practici timp de 10.000 de ore ca să ajungi un maestru în domeniul tău și exemplifică cum Bill Gates, Mozart și mulți alții au făcut asta.

 4. 4

  Cum sa-ti faci prieteni si sa devii influent de Dale Carnegie

  Cartea este un manual de îmbunătățire a relațiilor interumane și sunt de părere că ar trebui să constituie material pentru o materie de tip “Interacțiuni umane”, care să fie predată în școlile de pretutindeni.

 5. 5

  Totul despre psihologia persuasiunii de Robert Cialdini

  Evident, trebuie să interpretezi informația din carte, dar faptul că o citești (recomand de cel puțin 2 ori) îți va oferi un avantaj asupra oamenilor pe care vrei să-i influențezi.

 6. 6

  Psycho Cibernetics de Maxwell Maltz

  Consider că lectura acestei cărți poate fi mai valoroasă decât citirea a altora zeci de cărți care scriu despre influență gândirii pozitive și cărțile care fac referire la vizualizarea obiectivului și a experienței.

 7. 7

  Drive: Ce anume motiveaza cu adevarat de Daniel H. Pink

  Cartea este foarte simpatică, rapid de citit și oferă idei practice de dezvoltare.

 8. 8

  Săptămâna de lucru de 4 ore de Tim Ferriss

  Deși Tim Ferriss este un personaj ceva mai controversat și a scos câteva cărți care nu s-au bucurat de credibilitatea celei pe care eu o recomand, Săptămâna de lucru de 4 ore este o carte care te va scoate total din zona de confort.

  Este o carte care te învață să creezi tot felul de scurtături către viața pe care ți-o dorești și anume să trăieșți ca un milionar, având accees la cele mai deosebite experiențe, călătorind oriunde vrei și să faci bani chiar și atunci când dormi.

  Mult succes în dezvoltarea ta personală!

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare