Anvelope la mana a doua? 5 sfaturi ce trebuie sa verifici

Anvelopele reprezinta poate cele mai importante componente ale unui autovehicul, deoarece calitatea acesotra influenteaza modul in care masina reactioneaza la conditiile de drum (accelerare, franare, virare, derapare).

Desi este cel mai indicat sa echipezi masina cu anvelope noi si de calitate, nu intotdeauna este convenabil acest lucru, caz in care singura solutie ramane cumpararea unor anvelope la mana a doua sau unele resapate.

De aceea este foarte imporant sa stii ce sa verifici atunci cand cumperi anvelope la mana a doua!

 1. 1

  Vechimea anvelopelor

  in general cauciucul isi pierde proprietatile in cativa ani de la productie. In cazul anvelopelor, 5 ani se considera un termen maxim, deci eu personal nu as cumpara niciodata anvelope care se apropie de acest termen. Data de fabricare a anvelopei trebuie sa fie scrisa pe lateralul acesteia.

 2. 2

  Starea generala a uzurii

  daca vizual anvelopele nu arata ok, nu are rost sa le cumperi indiferent ce zice vanzatorul. Cauciucul nu trebuie sa prezinte crapaturi, galme, intepaturi, uzuri neuniforme.

 3. 3

  Adancimea profilului caii de rulare

  legea inpune ca acesta sa aiba minim 1,6mm, deci in cazul anvelopelor si trebuie sa fie mult mai mare. Cu cat adancimea profilului este mai mica, cu atat scade performanta la franare.

 4. 4

  Originea anvelopelor

  conteaza foarte mult in ce conditii au fost exploatate respectivele anvelope, de aceea este important sa fie verificate demontate de pe jante, pentru a putea vedea si interiorul acestora.

 5. 5

  Marca anvelopei

  este destul de importanta marca, de aceea recomand producatorii mai cunoscuti (Michelin, Dunlop, Pirelli, Goodyear, etc.), insa acest aspect nu este obligatoriu si nu exclude posibilitatea de a gasi niste anvelope „no name” de calitate.

 6. 6

  Specificatiile tehnice

  trebuie verificate marcajele acestora astfel incat sa corespunda cu nevoile tale (tip anvelopa, dimensiuni, indice viteza, indice incarcare).

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare