7 greșeli pe care le faci atunci când gătești paste

Să gătești o porție delicioasă de paste pare un lucru cât se poate de simplu. Cu toate acestea, probabil că și tu ai observat că există o diferență de gust între pastele servite la restaurant și cele preparate acasă, iar acest lucru este influențat de șapte greșeli pe care le faci atunci când gătești pastele.

Când gustul pastelor nu este chiar pe placul tău, primul tău gând poate fi că nu ai preparat sosul așa cum trebuie. În realitate, nu sosul este principala problemă, ci modul în care ai fiert pastele, potrivit madame.lefigaro.fr șapte greșeli pe care le faci atunci când gătești paste

 1. 1

  Pui ulei în apa în care fierb pastele

  Dacă și tu pui ulei în apa în care fierb pastele, atunci trebuie să renunți la acest obicei. Aceasta este greșeala pe care majoritatea persoanelor o fac. Specialiștii spun că uleiul nu influențează cu nimic fierberea pastelor și că adăugarea lui în apa în care fierb acestea este inutilă.

 2. 2

  Folosești un recipient mult prea mic

  Atunci când pui pastele la fiert într-un recipient mult prea mic există riscul ca acestea să se lipească. Alege o tigaie mai încăpătoare pentru a scăpa de această problemă.

 3. 3

  Nu amesteci pastele în timp ce fierb

  Pentru a găti pastele corect este nevoie să le amesteci în timp ce fierb. Nu trebuie să faci asta în mod constant, însă recomandarea specialiștilor este să faci acest lucru de 2-3 ori cât timp sunt pe foc.

 4. 4

  Nu aștepți ca apa să fiarbă

  Probabil ți s-a întâmplat și ție să pui pastele în apă înainte ca aceasta să fiarbă. Făcând acest lucru nu vei putea respecta timpul de gătire și va fi mult mai dificil să îți dai seama când pastele sunt gata.

 5. 5

  Arunci apa în care au fiert pastele

  Apa în care au fiert pastele te poate ajuta să obții un sos delicios și care să dea un plus de savoare întregului preparat, motiv pentru care nu ar trebui să o arunci.

 6. 6

  Adaugi sarea la final

  Sarea ar trebui adăugată încă din primul moment în care apa începe să fiarbă. Acest lucru va face ca sarea să se dizolve complet și să ofere pastelor cel mai bun gust.

 7. 7

  Le lași prea mult pe foc

  Dacă vrei să gătești pastele perfect ar fi bine să respecți timpul de gătire menționat pe pachet. Atunci când sunt fierte prea mult, pastele își pot pierde gustul și vor fi mult mai greu de digerat.

Tag

Paste

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare