10 cele mai mari animale din lume

Terra este plină de creaturi de diferite dimensiuni, existând peste 8.7 miliarde de specii diferite ce se găsesc pe planeta noastră. Astfel că varietatea de animale ce conviețuiesc alături de oameni în lume este una de-a dreptul impresionantă. Așa cum majoritatea dintre noi știm că balena albastră este cel mai mare animal din lume, câți dintre noi cunoaștem care este al doilea animal din lume ca mărime?
Așa că vă prezentăm top 10 al celor mai mari animale din lume.

 1. 1

  Vulpea zburătoare – cel mai mare liliac din lume

  Vulpea zburătoare este cea mai mare specie de lilieci din lume. Aceasta poate atinge chiar o anvengură a aripilor de 2 metri și o greutate de peste 1.5 kilograme. Vulpea zburătoare trăiește în Asia de Sud în special, în Filipine și Malaiezia.

 2. 2

  Uriașul belgian – cel mai mare iepure din lume

  Uriașul belgian este o rasă veche de iepuri domestici care provine din regiunea belgiană Flamanda, aceștia fiind crescuți încă din secolul al XVI-lea în jurul orașul Gent. Un uriaș belgian poate cântări chiar și 12.7 kilograme.

 3. 3

  Capibara - cel mai mare rozător din lume

  Ei bine, capibara este un animal ce face parte din regnul rozătoarelor, fiind cel mai mare rozător din lume. Un pui de capibara ajunge în medie la o greutate de peste 50 de kilograme și 1,3 metri lungime, în timp ce un capibara adult poate atinge chiar și 1,5 metri lungime și 104,5 kilograme greutate. Acesta trăiește în Brazilia.

 4. 4

  Salamandra uriașă chinezească – cel mai mare amfibian din lume

  Este cea mai mare salamandră din lume și poate crește până la 1.80 metri lungime. Aceasta trăiește după cum îi spune și numele, în China.

 5. 5

  Crocodilul de apă sărată - cea mai mare reptilă din lume

  Crocodilul de apă sărată (Crocodylus porosus) este cel mai mare dintre toate speciile de crocodili, și cea mai mare reptilă din lume. Crocodilul de apă sărată trăiește în habitate adecvate din Australia de Nord până în Asia de Sud-Est (coasta estică a Indiei). Greutatea unui mascul este de 1.000 de kilograme și are o lungime între 4.1 și 5.5 metri.

 6. 6

  Ursul Kodiak și Ursul Polar – cei mai mari carnivori tereștri din lume

  Cei mai mari carnivori tereștri din lume sunt ursul polar (Ursus maritimus) și ursul Kodiak. Din moment ce aceștia au dimensiuni similare ale corpului, nu este clar care dintre ei este mai mare. La ambele specii, înălțimea umărului a depășit 1,6 m, cu lungime totală de 3,05 m. Cele mai mari greutăți înregistrate la aceste două specii de urși au fost de 1,003 kg la ursul polar, respectiv 1.135 kg la ursul Kodiak.

 7. 7

  Foca elefant de sud – cel mai mare carnivor din lume

  Focile elefant sunt reprezentate de două mari specii: Foca elefant de sud și Foca elefant de nord. Prima specie mai este cunoscută și sub denumirea de elefantul de mare sudic. Acesta este considerat a fi cel mai mare carnivor din lume. Foca elefant de sud se găsește în cele mai ascunse zone din oceanul Antarctic.

  Ei bine, masculul adult poate fi chiar și de 4 ori mai mare decât femela adult, ajungând să cântărească 3.700 kilograme și având o lungime de aproximativ 6 metri.

 8. 8

  Girafa – cel mai înalt animal terestru din lume

  Girafa poate atinge o înălțime de până la 6 metri și o greutate medie de 1.600 kilograme. Girafa după cum bine știți are un gât extrem de alungit, ce poate depăși chiar și 2 metri înălțime.

 9. 9

  Elefantul african – cel mai mare animal terestru din lume

  Elefantul african este cel mai mare animal terestru, un mascul adult având între 6-7.5 metri lungime, 3.3 metri înălțime și peste 6.000 kilograme greutate. Deși este cel mai mare animal terestru, nu este un animal prădător.

 10. 10

  Balena albastră – cel mai mare animal din lume

  Balena albastră este cel mai mare animal care se găsește pe Terra, având o greutate de 170.000 kilograme, echivalentul a 170 de TONE. Iar ca lungime, balena albastră depășește 30 de metri. Numai limba balenei albastre cântărește în jur de 2.700 kilograme. Chiar dacă au peste 170 de tone, acestea se depasează cu o viteză între 8 și 30 km/h. De asemenea, în medie, o balenă albastră trăiește peste 200 de ani, mai mult decât orice alt animal. În lume mai există circa 5.000-12.000 de exemplare, arată un raport întocmit în anul 2002, deși înainte de secolul al XX-lea existau peste 200.000 de exemplare. Scăderea dramatică s-a datorat vânării excesive din ultimul secol.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare