Top 10 locuri ieftine în care poti începe ușor o viață nouă

Dacă sunteți o persoană spontană, care iubește aventura și v-ați plictisit să vizitați mereu aceleași locuri pline de turiști în care nu vă puteați relaxa din cauza zgomotului și aglomerației ori să lucrați într-un loc în care nu vă adaptați, ei bine, vă anunțăm că există câteva locuri în care puteți merge să locuiți fără griji pentru tot restul vieții.

 1. 1

  Avarua, Cook Islands

  Situate la aproximativ 2000 km de Noua Zeelandă, plajele din Avarua sunt la fel de spectaculoase ca cele din Maldive, însă pentru buzunarele tuturor. Spre exemplu, aici puteți închiria un apartament cu 130$ pe lună, unde puteți admira priveliștile perfecte ale insulei și unde vă puteți relaxa fără a fi deranjați de zgomotul turiștilor, cum se întâmplă pe alte insule.

 2. 2

  Český Krumlov, Cehia

  Este un orășel de poveste, asemănător celor din jurul unui Castel antic, în care poți trăi liniștit, dacă iubești priveliștile pitorești. Străduțele pavate cu piatră cubică și frumoasele case cu aer vechi, de epocă, îți dau senzația că trăiești în perioada renascentistă. Cu un Festival superb al trandafirilor care are loc o dată pe an, un apartament de 400$ chirie pe lună și prețuri pentru toate buzunarele, singurul inconvenient ar putea fi doar necesitatea de a învăța limba cehă.

 3. 3

  Koh Thonsáy, Cambodgia

  Ne întoarcem la alt paradis tropical, situat în sudul Cambodgiei, considerat de vizitatorii săi un mic colț de rai. În afară de câțiva pescari și de familiile lor, nu găsiți alți locuitori, așa că aveți la dispoziție o întreagă insulă pentru a vă ridica o locuință pe bani puțini. Cum principala ocupație a locuitorilor este pescuitul, fructele de mare și peștele sunt la discreție, așa că nu trebuie să vă faceți griji nici pentru hrană.

 4. 4

  Guanajuato, Mexico

  Situat in inima Mexicului, este un orășel plin de culoare si cultură. Aici puteți închiria un apartament cu 150-200$ pe lună, iar o seară la film nu vă va costa mai mult de 5 $. Gazdă a mai multor festivaluri, este un loc special în care vă puteți găsi o locuință pentru relaxare.

 5. 5

  The Pearl Islands, Panama

  Un arhipelag spectaculos, plin de peisaje și plaje spectaculoase, a fost folosit în trecut de către pirați drept ascunzătoare. Acum a devenit un colț de rai unde locuitorii acestei insule au ridicat case pe care le puteți închiria cu aproximativ 300$ pe lună.

 6. 6

  Agonda Beach, Goa, India

  Coasta sudică a Insulei Goa este un loc deosebit unde puteți face o plimbare cu elefantul chiar pe plajă. O sticlă de vin pentru o seară romantică costă aproximativ 50 de cenți, iar un apartament in jur de 120$ pe lună. Într-un loc plin de temple pentru vizitat și locuri speciale pentru yoga, ce v-ați mai putea dori?

 7. 7

  Veliko Tarnovo, Bulgaria

  Este un mic orășel situat în nordul Bulgariei, considerat unul din cele mai frumoase orașe ale vecinilor noștri. Deși este asemănat de mulți turiști cu orașele franceze, aici totuși o sticlă de vin vă va costa doar 80 de centi. Un apartament vă va costa aproximativ 200$ pe lună.

 8. 8

  Hồ Cốc, Vietnam

  Coasta sud-estică a Vietnamului este cunoscută pentru cele 11.000 de hectare de pădure tropicală. Este de altfel probabil cel mai bun loc unde puteți face scufundări pentru a vedea imensa barieră de corali. Pentru 150-200$ pe lună, veți putea închiria un apartament care vă va oferi o priveliște de neuitat.

 9. 9

  Ksamil Beach, Albania

  Această plaja situată în sudul Albaniei, este un loc ideal pentru cei care caută liniștea. Cu un climat mediteranean, situată în apropierea parcului național și cu o bucătarie bogată în mirodenii și rețete bazate pe 30 de specii de pește, este un loc ideal pentru cei care doresc să trăiască frumos și cu bani puțini. O sticlă de vin costă aproximativ 90 de cenți, iar un apartament ajunge să coste între 100 și 120$ pe lună.

 10. 10

  Las Trancas, Chile

  În această localitate veți găsi poate cele mai frumoase priveliști montane din tot sudul Americii. Este un loc ideal pentru iubitorii sporturilor de iarnă, deoarece aici se poate schia pe toată perioada anului. Chiria este de aproximativ 300$ pe lună.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare