5 cele mai frumoase drumuri de parcurs cu mașina din ROMÂNIA

Acum ceva timp v-am prezentat topul 10 al celor mai spectaculoase drumuri din Europa, astăzi vă vom prezenta care sunt cele mai frumoase drumuri din țara noastra. Cum cei de la Top Gear, au clasat „Transfăgărașanul” ca fiind este cel mai spectaculos drum de condus cu mașina din Europa.
Ar trebui să știți că nu numai „Transfăgărășan” este un drum pe care trebuie să-l parcurgi cu mașina cel puțin odată, și „Transalpina” întră în această listă, și lista poate continua. De aceea vă prezentăm care sunt cele mai frumoase drumuri de condus cu mașina din România.

 1. 1

  Transfăgărășan – DN 7C

  Transfăgărășan este cel mai cunoscut drum din România, fiind fără doar și poate cel mai spectaculos drum de condus din țară. Transfăgărășan are o lungime totală de 93 kilometri și pornește din localitatea argeșeană Arefu, trecând pe lângă lacul Vidraru (cel mai mare baraj artificial din România), lacul Bâlea Lac (unde ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri înalțime) și se termină în localitatea sibiană Cârțișoara. În funcție de trafic, traseul poate fi străbătut de la 2 ore jumătate până la 4 ore.
  Trasfăgărășan a fost construit între anii 1970-1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu pentru a construi un nou drum stategic care să facă legătura dintre Muntenia și Transilvania.

  Pe lângă faptul că este considerat cel mai frumos drum de condus din țară, Transfăgărășan este și dificil de condus, fiind neindicat șoferilor începători. Transfăgărășan străbătate mai multe tunele de 27 de viaducte, iar la Balea Lac șoseaua trece prin Tunelul Bale (cel mai lung tunel din Romania - 887 metri). În tunel există o singură bandă de circulație de 6 metri lățime și un trotuar de un metru lățime. Tunelul nu este iluminat artificial.

 2. 2

  Transalpina – DN 67C

  Fără doar și poate „Transalpina” întră în categoria de „aur” a drumurilor din Europa, ajungând la o altitudine maximă de 2145 de metri, traseul a fost realizat între anii 1930-1935, fiind complet reabilitat între 2009-2011. Transalpina pornește din localiteatea Novaci și se termină în localitatea Sebeș. Transalpina are o lungime totală de 148 kilometri. Fără aglomerația drumul poate fi parcurs în 3 ore, iar cu aglomerație plus opriri poate fi străbătut chiar și în 5 ore, însă cu siguranța va merita.

  Bineînteles că alături de „fratele sau”, mai cunoscut, Transfăgărășăn, și acesta este închis pe timpul sezonului rece, datorită altitudini ridicate la care se află.

 3. 3

  Cazanele Dunării – DN57

  Un alt drum frumos din țara noastră este fără doar și poate DN57 sau „drumul spre Cazanele Dunării” ce se întinde pe o lungime de 141 de kilometri pornind din localitatea Pojejena și însoțind Dunărea până în orașul Drobeta Turnu Severin, trecând prin Orsova și Porțile de Fier. Drumul se poate parcurge în 2 ore jumatate, iar pe parcursul acestuia veți întălni „Chipul lui Decebal”, ce este cea mai mare sculptură în piatră din Europa, având o înălțime de 55 de metri și lungime de 25 de metri.

 4. 4

  Cheile Bicazului – DN12C, DN15B, DN15C

  Traseul începe din localitatea Gheorghieni și se termină în Targu Neamț, parcurgând în total 145 kilometri, străbătând printre lacul Roșu și lacul Bicaz. Drumul a fost inaugurat în anul 1912. Traseul poate fi străbătut în 3-4 ore.

 5. 5

  Pasul Buzău – DN10

  Traseul pornește de la localitatea Întorsura Buzăului și ajunge până în orașul Buzău, străbătând 116 kiloemetri, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din România. Serpentinele drumului dinspre lacul de acumulare Siriu te va face să te simți ca un pilot de raliu, mai ales pentru faptul că acest drum este unul dintre cele mai libere trasee asfaltate care traverseaza Carpații spre Brasov. „Pasul Buzău” este parcurs în medie în 2 ore.

Tag

Drumuri

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare