Top 10 cei mai bogaţi oameni din lume

Vă prezentăm lista miliardarilor. Mulţi dintre ei se menţin în topul avuţiei de multă vreme. Cine sunt cei mai bogaţi oameni de pe planetă?

 1. 1

  Bill Gates

  Este omul de afaceri care domină acest top de mulţi ani. Este fondatorul companiei Microsoft, cea mai mare firmă de software din lume. S-a născut la 28 octombrie 1955. Are o avere de 89,4 miliarde de dolari.

 2. 2

  Amancio Ortega

  Este fondator și președinte al grupului care activează în industria textilă Inditex, compania cea mai cunoscută pentru brandul său global Zara. Magnatul spaniol are o avere evaluată la 75,8 miliarde de dolari. Este cel mai bogat om din Europa. S-a născut la 28 martie 1936.

 3. 3

  Warren Buffett

  Se “învârte” în cercurile celor bogaţi de mult timp. Este considerat unul dintre cei mai de succes investitori din lume şi a fost, la un moment dat, pe locul 2 în topul celor mai bogaţi oameni. Are o avere estimată la 76,1 miliarde dolari.

 4. 4

  Jeff Bezos

  Este CEO (Chief Executive Officer) al companiei Amazon. Este un antreprenor și un investitor american în tehnologie și retail. El este fondatorul site-ului Amazon, unul dintre cele mai mari site-uri de cumpărături online din lume. S-a născut la 12 ianuarie 1964 și are o avere netă de 73,3 miliarde dolari. Este căsătorit cu MacKenzie Bezos și a apărut în filmul intitulat Star Trek Beyond.

 5. 5

  Mark Zuckerberg

  Numele său nu prea mai are nevoie de explicaţii. Cunoscutul CEO al Facebook este născut în 1984 şi are o avere estimată la 62,4 miliarde de dolari.

 6. 6

  Carlos Slim

  Este un “guru” al afacerilor, investitor și filantrop. Mexicanul a fost clasat printre cele mai bogate persoane din lume şi în perioada 2010-2013. Este născut la 28 ianuarie 1940. Se spune că el are o rețea netă de 55,4 miliarde de dolari.

 7. 7

  Charles Koch

  Este, de asemenea, un om de afaceri american. Este fratele lui David Koch și este vicepreședinte executiv al companiei. Charles s-a născut la 1 noiembrie 1935 și are o avere netă de 48,6 miliarde dolari.

 8. 8

  David Koch

  Este un om de afaceri american și un activist politic. Este inginer chimist. Afaeste un om de afaceri american, co-fondator al Oracle Corporation. Averea omului de afaceri care provine din lumea IT este evaluată în jurul valorii de 43,4 miliarde de dolari.cerea pe care o conduce, Koch Industries, se spune că este a doua cea mai mare companie privată din Statele Unite. S-a născut la 3 mai 1940 și are o avere de aproximativ 48 de miliarde de dolari. Este casatorit si are trei copii.

 9. 9

  Lawrence Joseph

  Este un om de afaceri american, co-fondator al Oracle Corporation. Averea omului de afaceri care provine din lumea IT este evaluată în jurul valorii de 43,4 miliarde de dolari.

 10. 10

  Ingvar Kamprad

  Este fondatorul cunoscutului lanţ de magazine IKEA. Magnatul companiei de retail specializată în mobilier provine din Suedia şi a împlinit 90 de ani în luna martie. Averea sa este estimată la 43,2 miliarde de dolari.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare