Top 10 cele mai uimitoare locații de stadioane de fotbal din lume

Probabil unul dintre motivele care te fac să te duci pe stadion să vezi un meci de fotbal, este locația și designul în sine al stadionului. Nu trebuie să fii un suporter înfocat pentru a te duce pe stadion să asiști la un meci de fotbal. În afară de atmosfera pe care o întâlnești pe stadion te poți bucura și de arhitectura stadioanelor sau locația acestora.
De aceea, astăzi îți prezentăm un motiv în plus care te va determina să mergi pe stadioane, și anume locația acestora. Așa că te invităm să descoperi 10 stadioane de fotbal cu adevărat uimitoare prin locația în care acestea se află.

 1. 1

  Stadionul de pe insula Lofoten (Norvegia)

  Stadionul de pe insula Lofoten din Norvegia este considerat a fi cel mai uimitor loc unde ai putea să joci sau să vizionezi un meci de fotbal. Locația spectaculoasă face din micul stadion să fie unul de-a dreptul uimitor.

 2. 2

  Stadionul Ottmar Hitzfeld (Elveția)

  Acest stadion uimitor oferă o priveliște de uitat, fiind amplasat în inima Alpilor la peste 2.000 de metri altitudine. Stadionul poartă numele legendarului jucător german Ottmar Hitzfeld, fostul selecționer al echipei de fotbal a Elveției. Acesta este stadionul din Europa aflat la cea mai mare altitudine.

 3. 3

  Stadionul plutitor Marina Bay (Singapore)

  Ei bine, în Singapore încă din 2009 există un stadion plutitor. Terenul stadionului se află complet pe apă, iar tribunele acestuia la marginea apei. Acest stadion uimitor din Singapore poate găzdui peste 30.000 de suporteri. Deși se află la suprafața apei, terenul de fotbal este din gazon natural.

 4. 4

  Stadionul Victoria (Gibraltar)

  Cu ceva timp în urmă vă prezentam care sunt cele mai periculoase aeroporturi din lume, iar printre acestea se afla și aeroportul internațional din Gibraltar, unde pista de aterizare trece printr-o intersecție rutieră. La câțiva metri de pista de aterizare a aeroportului din Gibraltar se află stadionul de fotbal Victoria, locul unde echipa națională își dispută meciurile de fotbal. Așa că jucătorii ar trebui să aibă grijă să nu dea o minge în afara tribunelor.

 5. 5

  Stadionul Pod Obzidjem (Slovenia)

  Stadionul Pod Obzidjem este amplast într-un colț de rai, în orașul medieval Piran din Slovenia având ieșire la Marea Adriatică.

 6. 6

  Estadio Hernando Siles, La Paz (Bolivia)

  Estadio Hernando Siles este stadionul care se află la cea mai mare altitudine din lume, la 3.637 de metri de nivelul mării. Construit încă din anul 1930, acest stadion poate găzdui peste 42.000 de suporteri. De asemenea, este stadionul unde joacă naționala de fotbal a Boliviei, care are un avantaj teribil față de adversari, astfel că în 2007 FIFA a interzis disputarea meciurilor internaționale pe stadioanele care se află la o altitudine de peste 2.500 metri.

 7. 7

  Stadion Gospin Dolac(Croația)

  Fără doar și poate stadionul Gospin Dolac oferă spectatorilor o priveliște unică, fiind înconjurat de stânci. Acest stadion poate găzdui peste 4.000 de suporteri și se află în orășelul Imotski.

 8. 8

  Stadionul Tasiilaq(Groelanda)

  Groelanda este un ținut rece, plin de peisaje magnifice printre care și acesta.

 9. 9

  Stadionul Omar-Hamadi, Algir (Algeria)

  Stadion Omar-Hamadi se află la malul Mării Mediterane, fiind construit încă din anul 1933 și renovat în 2000. Acesta oferă o priveliște de neuitat suporterilor.

 10. 10

  Stadionul Ipurua (Spania)

  Localizat în orașul iberic Eibar, este locul unde își dispută meciurile echipa SD Eibar care a jucat în sezonul 2014-2015 în La Liga.

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare