9 lucruri simple care îți împiedică succesul

Câteodată, nu mai vezi rostul celor din jur și te blochezi. Unii dau vina pe situație, alții se izolează, iar unii trec peste obstacole și își continuă drumul în viață. Iată care sunt cele mai mici și totodată cele mai importante lucruri care te împiedică să ai succes în viață.

 1. 1

  Vise fără fundament

  Tuturor le place să viseze, dar unii nu sunt conștienți de iluziile pe care și le creează singuri și ajung să trăiască într-o lume imaginară, așteptând un miracol, fără a face nici un efort către îndeplinirea scopurilor respective. Trebuie să conștientizezi că dacă nu faci nimic, există o probabilitate extrem de mică să dea norocul peste tine, iar pentru a îmbunătăți situația trebuie să lași în urmă viața cu care erai obișnuită și să încerci să ieși din zona de confort.

 2. 2

  Incapacitatea de a te concentra pe un singur lucru

  Foarte multă lume consideră că dacă mai stă puțin pe rețelele de socializare se poate apuca pe urmă de muncă, dar din cauza noilor tehnologii, care te pun continuu la curent cu tot ce se întâmplă în lume, este greu să te desprinzi pentru a munci către un scop anume, deoarece aceste tehnologii creează dependență și devine imposibil să te concentrezi. Drept urmare, îți rămâne multă muncă neterminată atât la birou cât și acasă, pentru că pierzi timpul citind diverse lucruri inutile pentru dezvoltarea ta personală. Ca să fii mai productivă și să ții pasul cu termenele limită, acordă-ți din start o anumită durată în care sa verifici mail-urile sau să citești ziare online.

 3. 3

  Incapacitatea de a duce la bun sfârșit planurile

  Dacă începi mai multe lucruri în același timp și nu termini nimic nu ajungi nicăieri. Lipsa perseverenței și a rezultatelor se datorează în acest caz faptului că amâni tot timpul începerea sportului, a cursurilor sau faci totul cu delăsare și îți pierzi motivația mult prea repede, fără să aștepți să vezi rezultatele acțiunilor tale. Japonezii au descris acest fenomen menționând că există doar 3 zile de interes maxim apoi dacă nu te implici treptat în ceea ce faci pici în extreme.

 4. 4

  Responsabilitatea

  Nu tot ceea ce se întâmplă în viață este vina ta, dar trebuie să-ți asumi răspunderea pentru alegerile, vorbele și acțiunile tale. Dacă îi învinovățești pe alții pentru greșelile și necazurile tale nu vei realiza nimic, trebuie să-ți asumi întreaga responsabilitate, ca să poți construi un viitor mai bun. Doar astfel îți vei îndeplini visele.

 5. 5

  Lipsa sprijinului din partea celor dragi

  Unul dintre secretele succesului este sprijinul celor dragi. Câteodată, în loc de sprijin, ai parte de negativism și nimeni nu înțelege drumul pe care ai apucat-o, ceea ce face dificilă realizarea pașilor pe care îi ai de făcut. În această situație este foarte important să nu începi să te cerți cu ei și ăs le explici calm de ce îți place ceva anume și cât de important este pentru tine să te susțină, pentru a putea avea rezultatele la care te gândești.

 6. 6

  Prea multă auto-critică

  Auto-critica trebuie să fie constructivă, să-ți poți analiza probleme și să tragi învățămintele. Dacă o să cazi în depresie și o să stai doar să analizezi lucrurile nu vei avea succes, trebuie să și acționezi. Analizează situația apoi treci mai departe, nu mai fii apatică și fă ceva în direcția viselor tale.

 7. 7

  Căutarea vinovaților

  Exsită 2 tipuri de oameni pe lume, cei care continuă să-i învinovățească pe cei din jur de eșecurile lor și cei care își iau viața în piept și își asumă responsabilități. Cei care acuză o să dea vina pe guvern, pe țara în care trăiesc sau pe părinți că nu au avut succes, dar ceilalți, care reușesc într-un final în viață, știu că succesul depinde de eforturile lor, de persistență și definirea unor obiective clare. În mod surprinzător, eșecurile stimulează astfel de oameni, care realizează că pentru a fi fericiți și a avea succes trebuie să fie proactivi.

 8. 8

  Țeluri nerealiste

  Visele tale s-ar putea transforma în țeluri, dar trebuie să înțelegi corect situația în care te afli, cât de mult timp vei avea nevoie și de ce resurse dispui. Stai undeva liniștită și analizează-ți scopurile, eventual notează-ți pe o foaie tot ce-ți vine în minte în legătură cu subiectul respectiv și încearcă să îl împarți în bucățele, ca să-ți fie mai ușor să vezi pe parcurs anumite rezultate.

 9. 9

  Eșecurile anterioare

  Oricine a avut parte de eșecuri în viață și uneori, în ciuda tuturor efroturilor tale, rezultatele se lasă așteptate. În acest caz, există două soluții: devii deprimată și îți plângi de milă sau ma bine îți înțelegi situația și ce a mers rău, apoi încerci din nou. Stephen King este un exemplu de perseverență, deoarece deși a fost refuzat de 30 de ori în publicarea primului său roman, Carrie, a reușit totuși să atingă un succes enorm.

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare