11 greșeli în limbajul corpului pe care toată lumea le face la locul de muncă

Mulți oameni visează la o promovare sau să fie văzuți de șef, dar lucrurile mici, precum postura în scaun și gesturile contează cel puțin la fel de mult ca acțiunile. Vei vedea în continuare câteva secrete despre ce să eviți la locul de muncă dacă vrei să lași o impresie bună.

  1. 1

    Statul pe scaun într-o poziție relaxată

    oți oamenii se cocoșează și aluneacă în scaunul de acasă când stau la calculator sau pe canapea când se uită la televizor. Acest lucru este însă dăunător pentru spate și creează o impresie ce lasă de dorit. Această poziție relaxată îi lasă pe cei din jur să creadă că nu-ți pasă ce se întâmplă, deoarece te simți prea confortabil și lenevești. Încearcă să fii mereu atentă cu modul în care stai și să adopți o poziție mai puțin relaxată, care să-i transmită șefului tău că ești foarte interesată de ceea ce faci.

  2. 2

    Datul ochilor peste cap

    În principiu, acest gest este considerat nepoliticos indiferent unde ai fi, printre prieteni sau la muncă. Însă chiar dacă prietenii tăi s-ar putea să nu observe, colegii cu siguranță se vor simți jigniți, deoarece oamenii tind să dea ochii peste cap când vor să arate că cineva din jur a zis sau a făcut ceva prostesc.

  3. 3

    În picioare cu mâinile acoperind zona genitală

    Aceasta este o postură pe care o folosesc cel mai des bărbații și seamănă cu ascunderea organelor genitale sub o frunză. Prin luarea acestei poziții o să-ți jignești colegii de muncă și îi vei face să se simtă prost, așa că ai grijă unde îți ții mâinile.

  4. 4

    Invadarea spațiului personal

    Indiferent cât de prietenă ești cu șeful sau colegii de birou, apropierea fizică prea mare nu este niciodată o idee prea bună, deoarece la nivel subconștient, persoana a căui spațiu personal este invadat se va simți intimidată și inconfortabil. Este foarte important să stai între 900 cm - 2.5 m distanță de cineva, așa cum presupun regulile de politețe.

  5. 5

    Intrarea pe furiș în birou

    Este un semn rău când te furișezi în birou fără să-ți saluți colegii, deoarece acest gest poate fi interpretat ca fiin nepoliticos sau chiar arogant. Ar trebui să-i saluți mereu pe cei din jur, măcar dând din cap sau zâmbind lejer când intri în cameră.

  6. 6

    Exprimarea plictiselii

    Toți oamenii se plictisesc din când în când, dar indiferent de cum te simți, este mai bine să-nveți să-ți ascunzi sentimentele la birou, altfel șeful va presupune că este timpul să te înlocuiască cu cineva mai activ. Așa că nu te mai lungi pe birou și nu mai da dezaprobator din cap ci mai bine încearcă să-ți schimbi rutina ajutându-ți colegii, lucru ce te va distrage de la starea în care intrasei și îi va arăta șefului că ești destul de activă pentur a primi o promovare.

  7. 7

    Separarea de mediul înconjurător

    Toți oamenii sunt timizi când se duc la un nou loc de muncă, dar dacă te separi fizic de restul lumii și nu participi la activitățile ce leagă echipa sau iei mereu prânzul singură, aceste comportamente înseamnă că nu vrei să legi o relație cu ei, că ești izolată, neprietenoasă și neinteresată de ceea ce se întâmplă. Indiferent cât de greu ți-ar fi, ieși din zona de confort și apropie-te de oameni, dar ține minte să le respecți zona personală.

  8. 8

    Sprijinitul de obiectele din jur

    O cercetare realizată la Stanford University a arătat că dacă stai în picioare în poziție de drepți transmiţi că ai mai multă putere. Postura corporală transmite foarte multe informații despe tine și determină cum te tratează cei din jur. Așadar, dacă te tot sprijini de pereți, balustrade și alte obiecte, această atitudine va fi interpretată drept un semn de slăbiciune. În schimb, dacă stai dreaptă vei transmite încredere.

  9. 9

    Ținutul mâinilor la spate

    Colegii tăi sunt foarte atenți la mâinile tale. Un studiu realizat de Spencer Kelly, profesor de neuroștiințe, a scos la iveală faptul că gesturile cu mâinile reprezintă un mod foarte important de comunicare și ținutul lor la spate în timpul unei conversații transmite mesajul că nu ești de încredere, lucru foarte important într-un mediu profesionist. Încearcă totuși să nu gesticulezi prea mult, dar să-ți ții palmele deschise.

  10. 10

    Verificarea frecventă a ceasului

    Uitatul la ceas sau la telefonul mobil în timpul unei conversații cu un coleg, șeful sau chiar un prieten este un gest nepoliticos. Dacă cineva ți-ar face ție acest lucru, te-ai simți ca și când îl plictisești sau vrea să scape rapid de tine, așa că dacă ai treabă lasă telefonul deoparte și spune-i interlocutorului că te grăbeşti, dar îți dorești să continuați discuția mai târziu.

  11. 11

    Îndreptarea corpului într-o altă direcție

    Dacă te afli într-o întâlnire și te tot uiți pe geam sau stai întoarsă, așteaptă-te ca reacțiile să nu fie unele foarte bune. Indiferent de cât de puțin te interesează discuția, ar trebui să fii mereu parte din ea, nu doar cu ochii și urechile, ci cu întreg corpul. Nu mai visa cu ochii deschişi și implică-te cu totul în ceea ce faci.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare