Top 10 statui gigantice uimitoare din lume

Imaginația artiștilor nu are limite! De exemplu, puteți găsi într-un parc din Londra o statuie gigant a unui înotător care cu siguranță vă va capta atenția datorită aspectului și dimensiunilor ei . Dacă această statuie vi s-a părut uimitoare, cum ar fi să vedeți o statuie ce ilustrează un robinet gigant de apă care plutește în aer. Ei bine, exista 7 astfel de „monumente” în lume.

 1. 1

  Die Badende, Hamburg, Germania

  Die Badende” este o statuie gigant ce se află amplasată în lacul Binnenalster din Hamburg. Statuia are dimensiuni impresioante, având 3 metri înălțime și 30 de metri lungime. Statuia inovatoare ilustează o femeie care se scaldă în apa lacului.

 2. 2

  Statuia robinetului magic (The Magic Trap), Cadiz, Spania

  Statuia robinetului magic este o sculptură bizară ce reprezintă un robinet care pare la prima vedere că plutește în aer datorită forței apei. În realitate, el este susținut de o țeavă bine ascunsă de jetul de apă. Prin această tehnică mai funcționează și alte 6 robinete „magice” în lume. Robinetul magic se găsește în parcul Aqualand din Cadiz (Spania).

 3. 3

  London Ink Swimmer

  Este una dintre cele mai renumite statui gigant din lume, fiind situată în aproapierea de Tower Brigde, având o înalțime de 3 metri și o lungime de 14 metri. Această statuie înfăţişează după cum puteți observa din poză un bărbat care înoată într-un gazon. Statuia este admirată de milioane de oameni care vin în fiecare an să o fotografieze.

 4. 4

  Maman de Louise Bourgeois

  Maman de Louise Bourgeois este o altă sculptură gigant uimitoare realizată din oțel inoxidabil din centrul Londrei, ce înfățișează un păianjen de sex feminin înalt de 9 metri. Statuia a fost realizată de către Louise Bourgeois un artist de origine franceză în anul 1999.

 5. 5

  Forever Marilyn, California, SUA

  „Forever Marilyn” este o scupltură gigant dedicată celei mai cunoscute vedete americane, Marilyn Monroe, fiind realizată de către artistul Seward Johnson. Statuia o surprinde pe Marilyn în una dintre cele mai cunoscute ipostaze ale sale, aceea de balerină din filmul „Şapte ani de căsnicie”. Statuia gigant dedicată lui Marilyn Monroe a fost inaugurată în 2011 și are o înălțime de 7,9 metri.

 6. 6

  Big Buddhas: Monywa Buddha

  Această statuie realizată în anul 1991 se află în Myanmar și are ca tema moartea și intrarea în stadiul de nirvana, una dintre cele mai cunoscute teme din cultura budistă. Statuia lui Buddha din Myanmar măsoară 115 metri și este rabatabilă, astfel vizitatorii pot intra în interiorul ei unde vor găsi peste 9.000 de imagini cu Buddha și cu discipolii săi.

 7. 7

  Spoonbridge and Cherry, New England, SUA

  Spoonbridge and Cherry este o statuie realizată în anul 1985 de către Claes Oldenburg și dedicată soției sale. Sculptura sa a fost realizata într-o curte din New England, iar statuia ilustrează o lingură de foarte mari dimensiuni, ce cântărește 2630 kilograme și o cireașă ce are o greutate de 544 de kilograme. Această sculptură are o înălțime de 15,7 metri.

 8. 8

  Fata visătoare, St. Helen, Marea Britanie

  „Dreaming Girl” este o statuie gigant ce se găsește la jumătatea distanței dintre Liverpool și Manchester în localitatea St. Helen. Sculptura este creată de artistul de origine spaniolă Jaume Plensa și are o înălțime de 20 de metri.

 9. 9

  Câinele de argint gigant, Colorado, Sua

  Această statuie uimitoare se află în orașul Denver chiar în fața unui adăpost de animale. Sculptura a fost realizată de către 2 artiști și are o înălțime de peste 6 metri, iar seara este iluminată de mai multe LED-uri.

 10. 10

  Fierăstrăul monstru, Tokyo, Japonia

  „Fierăstrul monstru” este o scupltură uimitoare gigantică ce măsoară 15,4 metri înălțime, fiind amplasată în fața clădirii Tokyo Big Sight.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

Tag

Statui

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare