Top filme de animaţie în 2018 – topul desenelor animate

Acest an promite să fie unul interesant din perspectiva filmelor de animaţie care îşi vor face loc în sălile de cinema printre numeroasele filme de acţiune sau filme SF. Evident, numărul producţiilor de animaţie este semnificativ mai mic decât pentru alte genuri de filme, însă aproape în fiecare lună vei avea ocazia să vezi un astfel de film.

În ultimii ani, filmele de animaţie au început să se adreseze unui public semnificativ mai numeros, inclusiv adulţii fiind încurajaţi să vizioneze o astfel de producţie.

Interesul adulţilor pentru astfel de filme este generat parţial de îmbunătăţirea tehnologiilor de realizare, animaţiile actuale fiind undeva la jumătatea distanţei dintre desenele animate din urmă cu 10 ani şi filmele “reale” din punct de vedere al realizării artistice.

Nu în ultimul rând, subiectele abordate s-au diversificat foarte mult, iar o animaţie poate reprezenta o alternativă viabilă la o comedie uşoară de vară.

 1. 1

  The Incredibles 2 – premieră în 15 iunie 2018

  The Incredibles este considerat unul dintre cele mai bune filme de animație făcute vreodată, acesta oferind umor de bună calitate, personaje bine conturate, acțiune din plin și o atmosferă excelentă. După 14 ani, mult așteptata continuare va sosi pe marile ecrane și sperăm că Brad Bird, care a fost scenarist și regizor și pentru primul film, nu ne va dezamăgi.
  Noul inamic este Underminer, iar Mr. Incredible, un tătic casnic care se ocupă de creșterea celor trei copii, trebuie să se alieze iar cu Frozone pentru a-l putea învinge.

 2. 2

  Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 – premieră în 21 noiembrie 2018

  După șase ani, continuarea faimosului Wreck-It Ralph are în prim plan aceleași personaje virtuale din jocurile electronice ale unei săli care prin viață în fiecare seară. Wreck-It Ralph pornește acum într-o nouă aventură în căutarea unei rezolvări pentru problema lui Vanellope și a jocului său Sugar Rush, iar pe drum cei doi vor interacționa cu o galerie consistentă de personaje Disney mai vechi, cum ar fi faimoasele prințese Ariel, Belle, Rapunzel, Merida sau Anna, dar și mai noi, cum ar fi Iron Man sau C-3PO, R2-D2, Yoda și Leia din Star Wars.
  La acestea se adaugă un pachet consistent de universuri, obiceiuri și aventuri total noi pentru ei, acest film promițând să fie o urmare demnă de primul titlu din serie.

 3. 3

  Hotel Transylvania 3: Summer Vacation – 13 iulie 2018

  La șase ani după aventurile din partea a doua a acestei serii deja faimoase, contele Dracula, împreună cu Mavis, Johnny și resul familiei sale de omanei sau monștri, pleacă într-o croazieră de lux la bordul unui pachebot Monster Cruise. Lucrurile scapă de sub control atunci când Dracula se îndrăgostește de Ericka, misteriosul căpitan al navei, și află că aceasta este o urmașă a faimosului luptător cu vampirii Abraham van Helsing.

  Bine înțeles, croaziera se transformă într-o aventură în care ceata lui Dracula încearcă să-l oprească cât mai este timp, și să oprească totodată necazurile care amenință toate creaturile non-umane din lume

 4. 4

  Peter Rabbit – premieră în 9 februarie 2018

  Bazat pe cartea cu același titlu a autoarei Beatrix Potter, Peter Rabbit prezintă aventurile unui iepure pus pe șotii care încearcă să se strecoare în grădina de legume a vecinului Mr. McGregor. Conflictul dintre cei doi devine și mai acut atunci când și iepure, și grădinarul, încearcă să cucerească afecțiunea unei iubitoare de animale din vecinătate: Bea.
  Producția Sony Pictures folosește o suită de voci faimoase, printre care se numără Daisy Ridley, Margot Robbie, Domhnall Gleeson, Sam Neill și James Corden.

 5. 5

  Sherlock Gnomes – premieră în 23 martie 2018

  O urmare directă a filmului Gnomeo & Juliet din 2011, Sherlock Gnomes merge în aceeași direcție și combină comedia romantică cu aventura, misterul și, bine înțeles, animația 3D. În urma dispariției a mai multor gnomi din grădină, Gnomeo și Juliet îi angajează pe detectivul Sherlock Gnomes și pe ajutorul său Gnome Watson pentru a elucida misterul și a-i găsi pe făptași.
  În acest moment nu știm prea multe lucruri suplimentare despre subiect, însă știm că distribuția vocilor este una de vârf: James McAvoy, Emily Blunt, Johnny Depp, Michael Caine, Maggie Smith, Mary J. Blige și Stephen Merchant.

 6. 6

  Early Man – premieră în 24 ianuarie 2018

  Un film de animație ceva mai puțin obișnuit în vremurile noastre deoarece folosește tehnica de animație stop-motion în locul deja comunelor imagini generate pe calculator, Early Man prezintă aventurile unui om al peșterii care încearcă să-și salveze tribul de invazia unei grupări superioare din punct de vedere tehnologic și social. Filmul pune în față în față o civilizație preistorică din vremurile în care mamuții blănoși încă mai trăiau și o civilizație din Epoca Bronzului, Dug, Goona și animalul de companie Hognob încercând să oprească mersul istoriei pentru a-și salva semenii.
  Printre voci se remarcă Tom Hiddleston, Maisie Williams și Eddie Redmayne.

 7. 7

  Isle of Dogs – premieră în 23 martie 2018

  Un alt film de animație bazat pe stop-motion, Isle of Dogs este un titlu incitant. Acțiunea se desfășoară într-o viitoare și fictivă Japonie distopică în care toți câinii au fost exilați pe o insulă pentru a preveni gripa canină. Viața plictisitoare a celor cinci câini Chief, Rex, Boss, Duke și King se schimbă atunci când îl întâlnesc pe Atari Kobayashi, un copil venit să-și caute câinele exilat, Aceștia nu îl vor ajuta doar să-l găsească pe Spot, dar și să se ferească de autoritățile japoneze care au venit pe insulă cu scopul de a-l reține pe copil.
  Vocile sunt asigurate de către o distribuție de top: Scarlett Johansson, Bill Murray, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Jeff Goldblum, Liev Schreiber, Ken Watanabe și Harvey Keitel.

 8. 8

  The Grinch – premieră în 18 octombrie 2018

  Bazat pe faimoasa carte pentru copii “Cum a furat Grinch Crăciunul” scrisă de Dr. Seuss, filmul propune o nouă viziune pentru aventurile morocănosului Grinch și a câinelui său Max în încercarea lor de a ruina bucuria sărbătorilor sătenilor din Whoville. Cei doi, care vor încerca să fure cadourile, brazii împodobiți și mâncarea pregătite pentru Crăciun, nu sunt la prima apariție pe marele ecran: pe lângă filmul din 2000 cu Jim Carrey, aceștia au mai apărut într-o producție TV veche cu Boris Carloff.
  Mai multe detalii nu sunt cunoscute în acest moment, însă știm deja că vocea lui Grinch va fi asigurată de Benedict Cumberbatch.

 9. 9

  Smallfoot – premieră în 28 septembrie 2018

  Bazat pe un scenariu scris de către Sergio Pablos, același autor care ne-a oferit și Despicable Me, Smallfoot ne prezintă o aventură interesantă și amuzantă. Migo, un om al zăpezilor, crede că așa-numiții smallfoot (picioare mici, o evidentă glumă care se referă la Big Foot) chiar există și este decis să-i descopere în ciuda faptului că este ridiculizat de ceilalți yeti.
  Vocile sunt asigurate de către Channing Tatum, Danny DeVito, LeBron James, Common și James Corden.

  Filmele de animaţie au devenit foarte populare în ultimii ani inclusiv în România, mai ales că sunt atrăgătoare inclusiv pentru adulţi.

  Anual, în cinematografele din România ajung câteva producţii interesante pe care ai ocazia să le vezi cu întreaga familie la o ieşire de weekend.

Editați acest List

Puteți edita acest List și crea unul propriu

Editați acest List

V-ar plăcea și

Logare / Înregistrare